Başkan Kocamaz'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Başkan Kocamaz'a Ziyaret

Başkan Kocamaz\'a Ziyaret

Comenıus Projesi kapsamında dedeler ve Kerim Çeliktaş Türkocağı İlköğretim Okulu davetlisi olarak kente geldiler

16.05.2012 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Comenius Projesi (Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme) kapsamında Dedeler ve Kerim Çeliktaş Türkocağı İlköğretim Okulu davetlisi olarak Tarsus'a gelen yabancı öğretmenler Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret etti.

Avrupa Birliği Hayat boyu öğrenme programları Comenius okul ortaklıkları projeleri kapsamında "Çocuk Gözünden Avrupa'ya Bakış" isimli çalışmaları kapsamında 7 ülkeden 22 öğretmen Dedeler İlköğretim Okulu'nun davetlisi olarak geldiklerini söyleyen Proje Koordinatörü Mehmet Bulut, proje hakkında bilgiler verdi.

Bulut, "Bu proje kapsamında yerel anlamda Tarsus ve bölgemizin Avrupa Birliğinde eğitim görmekte olan öğrencilere tanıtım yapmakta olduklarını söyledi. Romanya, Polonya, Bulgaristan, Yunanistan, Fransa ve Litvanya'da proje ortaklarımız bulunmaktadır. Almanya'dan Comenius asistanımız ve öğretmen arkadaşının da katıldığı toplantılarımızda 7 Avrupa ülkesinden öğretmen misafirlerimize ev sahipliği yapıyoruz. Avrupa Birliği Bakanlığı eğitim ve gençlik programları merkezi başkanlığı tarafından yürütülen projemizde ülkelerin kaynaşması ve kültürlerin tanıtıma yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

Kerim Çeliktaş Türkocağı İlköğretim Okulu Proje Koordinatörü Necip Durak ise 6 AB ülkesinden 25 öğretmen geldiğini söyledi.

Durak, "'Bayramlar ve Popüler Gelenekler Yoluyla Birbirimizi Daha İyi Tanımak' adlı proje kapsamında 6 AB ülkesi okullarla işbirliği yapıldı. Tarsus kültürü ve gelenekleri diğer ülkelere tanıtıyoruz. Projenin son toplantısını Türkiye'de, dolayısıyla kentimizde yapılıyor. 14 Mayıs'ta başlayan program 2 1 Mayıs'ta sona erecek. Litvanya, Polonya, Bulgaristan, İspanya, Fransa ve Macaristan'dan 25 öğretmen misafirimiz olacak" dedi.

Her iki okulu misafirlerine ayrı ayrı Tarsus'u anlatan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 10 bin yıllık bir tarihe sahip, Antonius ve Kleopatra'nın buluştuğu yer olan Tarsus aşkların şehri olduğunu ifade etti.

Başkan Kocamaz, "Tarsus'a ve Belediyemize hoş geldiniz. Tarsus 10 bin yıllık geçmişiyle sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Dünyanın ilk kanalizasyon sistemi burada uygulanmış, Türkiye'de ilk elektrik burada üretilmiştir. Tarsus, Türkiye'nin yüreğinde Çukurova'nın tam göbeğinde tarihi İpek Yolu'nun üzerinde bulunan bir kent. Burası medeniyetlerin, dinlerin ve dillerin kesiştiği bir kenttir. Sizleri Tarsus'ta, böyle tarihi bir kentte, Hz. Daniyal'ın, St. Paul'un ve Yedi Uyurlar 'la Eshab-ı Kehf'in nefes alıp yaşadığı, suyunu içtiği bir kentte görmekten mutluluk duyuyoruz. Antonius'la Kleopatra'nın buluştuğu bu kente, dolayısıyla aşk şehri de denebilir. Ayrıca bir çok medeniyeti bağrında bulundurduğu için Tarsus'a bir barış ve kardeşlik şehri olarak algılanabilir. Tarsus sıcak iklim kuşağında bereketli topraklara sahip sıcak kanlı insanlara sahip bir kenttir. Topraklarında aklınıza gelebilecek her türlü ürün yetişir. Tarsus'un turizm menüsünde en geç beş yıl içerisinde çok fazla çeşitlilik oluşacak ve aynı zamanlarda hem deniz hem doğa ve köy hem de kayak turizminin yapılacağı çok önemli bir cazibe merkezi olacak" şeklinde konuştu.

Öğretmenler ülkelerinde getirdikleri çeşitli hediyeleri sunarken, Başkan Kocamaz ise konuklara Tarsus'u tanıtıcı kitapçıklar verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Kocamaz'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement