Başkan Uğur: "PARALEL Devlet Yapılanmasına Son" - Son Dakika
Güncel

Başkan Uğur: "PARALEL Devlet Yapılanmasına Son"

Başkan Uğur: "PARALEL Devlet Yapılanmasına Son"

Balıkesir'de, askeri kalkışmanın yaşandığı gece sokağa çıkarak darbe girişimini protesto eden vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor.

18.07.2016 11:26  Güncelleme: 11:27

Demokrasi nöbetinde vatandaşlara hitap eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur "İşte Balıkesir'de meydanlarda. Balıkesir darbeye geçit vermiyor. Balıkesir demokrasiden yana" dedi. Uğur, paralel devlet yapılanmasına son vereceklerini söyledi.

TSK içindeki bir grup askerin 15 Temmuz'da başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminden sonra sokağa çıkan Balıkesir halkının protesto eylemleri dün de devam etti. Kızılay Caddesi'nde bir araya gelen binlerce vatandaş sık sık 'İdam geri gelsin' sloganları attı. Protestoya Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Altıeylül Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve AK Parti Balıkesir Eski Milletvekili İsmail Özgün, STK'lar ve binlerce vatandaş destek verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından nöbet tutan vatandaşlar için alanda çeşitli programlarda hazırlandı. Sık sık canlı haber bağlantılarının yapıldığı etkinlikte, Büyükşehir Belediye Beyaz Masa ekipleri tarafından vatandaşlara su, çay, kahve ve yiyecek servisleri yapıldı. Etkinlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ekipleri tarafından konserler verildi.

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ UĞURLANIYOR

Demokrasi nöbetinde vatandaşlara seslenen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan, "yol arkadaşım" dediği reklamcı Erol Olçak ve oğlu Abdullah Tayyip Olçak'ın İstanbul'daki cenaze törenlerine katıldığını söyledi. Olçak ile AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde çalışma fırsatı bularak dostluk kurduğunu söyleyen Başkan Uğur, "Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun, ruhları şad olsun. Cumhurbaşkanımız cenaze töreninde yapmış olduğu konuşmada, 'Bu paralel örgütün inlerine gireceğiz demiştik, inlerine girdik' dedi. Şimdide artık sonları geldi. Mücadelenin sonuna geldik. Ordudaki yapılanmalarından, yargıdaki yapılanmalarından, polis teşkilatının içindeki yapılanmalarına da son vereceğiz. Hepsi gözetim altına alınıyor, tutuklanıyor. Hepsi hesap verecek. Bu darbeciler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bombalar yağdırdılar. Özel Harekat Merkezi'ne bombalar yağdırdılar. Orada da Balıkesir hemşerimiz Şehit Turgut Solak kardeşimizi kaybettik. Ailesi şuanda Ankara'da inşallah geldiklerinde Ovabayındır Mahallemizden cenaze törenine iştirak edeceğiz" diye konuştu.

UĞUR: "BALIKESİR DARBEYE KARŞI MEYDANLARDA"

Darbe girişiminde bulunanların her türlü ahlaksızlığı yaptıklarını ifade eden Başkan Uğur "Halka ateş ettiler. Peygamber Ocağı olan ordumuzun bir mensubu milletine ateş eder mi? Halkına ateş eder mi? İnsanlar öldü gördünüz. Boğaz köprüsünün orada takır takır tarıyor. Geliyor Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne bomba atıyor. Meclis'e bomba atıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı'nı bombalıyor. Halkına ateş ediyor. Bu hainlerden hesap sorulacak. Bu darbeyi Başkomutanımız ve Yüce Reis-i Cumhur'umuz telefonundan bir açıklama yaptı Cuma günü. Dedi ki: 'Ey Millet meydanlara'. Bu darbeyi siz önleyeceksiniz. Bu darbeyi millet önler. İşte Balıkesir'de meydanlarda. Balıkesir darbeye geçit vermiyor. Balıkesir demokrasiden yana. Sizler dik durduğunuz sürece Reis-i Cumhur'umuz recep Tayyip Erdoğan dik duruyor. Başbakanımız Binali Yıldırım dik duruyor. Onlar sayesinde milletvekillerimiz dik duruyor. O bombalar atılırken Ankara'daki milletvekillerimiz hepsi, AK Parti'lisi, Cumhuriyet Hak Parti'lisi, Milliyetçi Hareket Parti'lisi hepsi meclise gitti. Dediler ki; 'Biz burada ölürüz ama meclisi bırakmayız, terk etmeyiz'. Allah hepsinden razı olsun. Milletimiz hemen meydanlara çıktı. Biz buradayız dediler. Kanımızın son damlasına kadar, ülkemiz için, birliğimiz için, beraberliğimiz için şehit olmaya hazırız dediler. Türk milleti büyük ve cefakâr bir millet" dedi.

BAŞKAN UĞUR: "AMERİKA'DAN FETO'YU İSTİYORUZ"

Kurtuluş Savaşı'nda Balıkesir'in en çok şehit veren illerin başında geldiğini ifade eden Başkan Uğur, Balıkesir Lisesi'nin o dönem mezun vermediğini hatırlattı. Balıkesirli Koca Seyit'in Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlığına dikkat çeken Uğur şöyle konuştu:
"Balıkesirli Koca Seyit, aldığı 210 kiloluk mermiyi topun ağzına koydu ve İngiliz gemisinin bacasının içine attı. İşte Allah ona bir güç verdi. Bu Cenab'- Allah'ın yardımı ile oldu. Yoksa 210 kiloluk mermiyi kaldırmak mümkün mü? Mümkün değil. Ama ilahi idare yaptırdı. Cenab-ı Allah ne derse o olur, O her şeye kadirdir. Sebeplerin sahibi Cenab-ı Allah'tır. İşte bu darbeciler kötü niyetli olduklarından Cenab-ı Allah onların işini rast getirmiyor. Bu paralelciler, bu Pensilvanya, bunların hepsi kötü niyetli. Devleti ele geçirmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanımız dediki; bu terör örgütünün lideri Feto'yu Türkiye'ye teslim etmesi lazım. Amerika'dan Feto'yu istiyoruz. Hesap soracağız. Paralel devlet yapılanmasına son. Artık darbe şartlarında devlet iş görüyor. Darbenin hukuku yok. Sen hukuksuzluk yapıyorsan, gelir devlet seni alır. Komutansan alır, polissen alır, hakimsen alır, savcı isen alır. Yüzlercesi şimdi hesap verecek. Paralel devlet yapılanmasına geçit yok".

"MİLLET CUMHURBAŞKANIMIZA YETKİ VERDİ"

Türk milletinin Cumhurbaşkanı ve hükümeti seçim ile iktidara getirdiğini belirten Başkan Uğur "Bu millet hür seçim istiyor. Milletin iradesi seçim istiyor. Bizlerde seçim ile işbaşına geldik. Cumhurbaşkanımız milletin oyları ile, yüzde 52 ile Cumhurbaşkanı seçildi. Artık kukla bir Cumhurbaşkanı yok. Çankaya'da oturan, etliye, sütlüye karışmayan. Neymiş Cumhurbaşkanlığı sembolikmiş. Nasıl sembolik ya? Sembolik olur mu? Millet seçmiş, millet yetki vermiş. O yetkiyi de sonuna kadar kullanacak. Ve kullanıyorsa. Allah ondan razı olsun. İlker Başbuş, eski Genel Kurmay Başkanı. Paralelciler onu da gözaltına aldı. Dedi ki; 'Paralel yapılanma ile Türkiye'de mücadele edecek başka bir babayiğit yok'. Evet doğru. En son yapmış olduğu açıklamada yine İlker Başbuğ: 'Bu darbeciler Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olamaz. Bunlar terörist, bunlar anarşist, bunlar hain'. Aynen bunu dedi. Genel Kurmay Başkanımızın boğazını sıkmışlar. Boğazı mosmor. Yüzünde çizgiler var. Operasyon ile kurtarıldı. Diğer kuvvet komutanları da aynı şekilde. Bugün Cumhurbaşkanlığının ikinci yaveri gözaltına alındı. Oraya kadar sızmışlar. Hainlere bak, her tarafa sızıyor. Hepsi şimdi toplanıyor. Hiç merak etmeyin. Milletimiz dik durduğu müddetçe, sizler dik durduğunuz müddetçe bu meydanları doldurduğunuz müddetçe, o zaman ülke rahat, Cumhurbaşkanı rahat, Türkiye Büyük Millet Meclisi rahat. Darbelere geçit yok. Bizlerde üzerimize düşen tüm vazifeleri yapıyoruz. Çünkü gücümüzü sizden alıyoruz. Milleten alıyoruz. Milletimiz olmasa hiçbir hükmümüz yok. Millet arkamızda durduğu müddetçe ülkemiz ayakta kalacak. Daha tehlike geçmiş değil. Milletimizin bu haftasonuna kadar meydanları doldurması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Uğur: 'PARALEL Devlet Yapılanmasına Son' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement