Adana'da 14 yıllık eşi 30 yaşındaki Elem Ünal'ı 5 kurşunla öldüren 31 yaşındaki Muhammet Ünal, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davada, "'5 ay önce başkasından çocuk aldırdım, senden ayrılmak için ne gerekiyorsa yapacağım deyip, haraket edince, kendimi kaybettim" diye kendini savundu.
Merkez Seyhan İlçesi'nde 30 Temmuz'da meydana gelen olayda iddiya göre Muhammet Ünal daha önce kendisini terk eden ve polise kaybolduğunu bildirdiği eşi Elem Ünal'ı aramak için 4 arkadaşıyla birlikte otomobille Gülbahçe Mahallesi'ne gitti. Burada Elem Ünal'ı 30 yaşındaki Önder Mustafa Gök'ün otomobilinde görüp, yanlarına gitti. Elem Ünal'a "Tombala. Allah seni karşıma çıkardı" diyen Muhammet Ünal, eşini zorla kendi bulunduğu otomobile bindirdi. Bölgede devriye görevi yapan polis ekibi, 01 TZ 630 plakalı otomobile zorla bindirildiğini görünce durdurmak istedi. Otomobildekiler, 'dur' ihtarına uymayıp, kaçtı. Şüphelilerin peşine düşen polis ekibi, bir süre sonra aracı Gürselpaşa Mahallesi'ndeki portakal bahçesinde buldu.
Otomobilde yapılan kontrolde Elem Ünal'ın 5 kurşunla öldürülmüş cesedi bulundu.
Olaydan 9 gün sonra cinayet şüphelisi Muhammet Ünal ile olay sırasında yanında olan arkadaşları 28 yaşındaki Murat Kurç, aynı yaştaki Sinan Gül yakalanarak tutuklandı. Diğer sanık, 29 yaşındaki Kenan Gül yakalanamadı.
'YALVARDIM, TEHDİT ETTİM AMA DİNLEMEDİ'
Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde haklarında 'kasten adam öldürme, öldürmeye teşebbüs, hürriyeti tahdit' suçlarından dava açılan 3 sanığın yargılanmasına başlandı. Öldürmekten ömür boyu hapis, hürriyeti tahdit suçunda da 30 yıla kadar hapsi istenen sanık Muhammet Ünal, eşini kendisini aldattığı için öldürdüğünü öne sürdü.
Eşiyle aralarında uzun süredir soğukluk bulunduğunu belirten Ünal ifadesinde şunları söyledi:
"Takip ettim, internetteki sosyal paylaşım sitesine farklı bir isimle sayfa açmış. Orada başka bir erkekle birlikte çekilmiş fotoğrafını gördüm. Tartışınca evden kaçtı, arayıp bir türkü kafede buldum. Eve getirdim, yalvardım, tehdit ettim ama dinlemedi. Bir daha kaçacağını ve kendisini bulamayacağımı söyledi. Bir kaç gün sonra yeniden kaçtı. Ben de arkadaşlarımla aramaya çıktım. Beni aldattığı kişinin arabasında buldum. Kendi bulunduğum arabaya bindirdim. Peşimizden gelen olmasın diye rast gele bir el ateş ettim. 'Neden beni aldatıyorsun, ben seni seviyorum, bu halinle bile razıyım' diye yalvardım. Beni sevmediğini söyledi. 'Seninle yatmamak için rahim kanseri olduğumu söyledim. 5 ay önce başkasından çocuk aldırdım. Senden ayrılmak için ne gerekiyorsa yapacağım' diyerek bana hakaret etti. Ben de bir el yaralamak amacıyla ateş ettim. Hakaret etmeye devam edince 3- 4 el daha ateş ettim."
Diğer sanıklar ise öldürme olayına bilerek ve isteyerek karışmadıklarını belirterek suçlamaları kabul etmedi.
EVLİ OLDUĞUNU BİLMİYOrduM
Elem Ünal'ın sevgilisi olduğu ileri sürülen Önder Mustafa Gök ise, genç kadınla cinayetten 2 ay önce barda tanıştıklarını söyledi. Tanık Gök, "Ben bekar olduğunu biliyordum. O yüzden evlenme düşüncemiz vardı. Arkadaşlarında kalmasından dolayı da rahatsız olduğum için kendisi için ev tutmuştum" dedi. Olayda sol elinden ve çenesinden kurşunla yaralanan Gök, sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi.
ÖLÜM KRALİÇESİ
Davanın diğer tanığı Leyla A. ise Elem Ünal'la barda tanışıp arkadaş olduğunu, internette chat yaparak görüştüklerini, olay günü de kendisini eve bıraktıklarını söyledi. MSN'de 'Ölüm Kraliçesi' nickini kullanan Leyla A. "Ben otomobilden inip, ayrılırken arkamdan sesler geldi. Dönüp baktığımda sanık Muhammet'in, Elem'i kendi bulunduğu otomobile götürdüğünü gördüm. Sonra bir el silah sesi geldi. Elem olaydan önce de amcasının oğlu olarak tanıttığı Muhammet'in kendisini bulması halinde öldüreceğini söylemişti" diye ifade verdi.
Elem Ünal'ın annesi Sema Atıl sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek cezalandırılmalarını istedi. Mahkeme heyeti, öldürülen Elem Ünal'ın MSN kayıtlarının incelenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
MKA(OA/COŞ) - Adana
Son Dakika › Güncel › 'başkasından Çocuk Aldırdım' Sözüne 5 Kurşun - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.