Başkent'teki Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Başkent'teki Uyuşturucu Operasyonu

Başkent\'teki Uyuşturucu Operasyonu

Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara'daki bar baskını olayları ile ilgili katil zanlısının yakalandığını belirterek operasyonlarda bin 42 kilo esrar ele geçirildiğini bildirdi.

19.03.2013 16:41

Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara'daki bar baskını olayları ile ilgili katil zanlısının yakalandığını belirterek operasyonlarda bin 42 kilo esrar ele geçirildiğini bildirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin bar baskınları zanlısı Arif Ö. ile birlikte 1 ton 42 kilo esrar ele geçirilmesi ile ilgili Ankara Valisi Yüksel ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Ankara Valisi Yüksel, Ankara polisinin mafya ve suç örgütlerine yönelik amansız bir mücadele gerçekleştirdiğini belirterek, "Vatandaşlara baskı ve tehdit oluşturacak oluşumların üzerine sert bir şekilde gidiliyor" dedi. Uyuşturucu, akaryakıt kaçakçılığının suç örgütlere finansal kaynak sağladığına dikkat çeken Yüksel, bu gibi illegal suç örgütlerini çökertmeye devam ettiklerini vurgulayarak yapılan mücadelede tüm modern yöntemlerin kullanıldığını ifade etti.

Kendisinin başarılı çalışmadan dolayı Ankara polisine teşekkür etmeye geldiğini belirterek katil zanlısının 3 ay süren takip sonucunda yakalandığını ifade etti. Vali Yüksel, Pursaklar, Yenimahalle ve Altındağ'da muhtelif adreslerde yapılan aramada bin 42 kilo esrar ele geçirildiğini belirterek şebekenin bu uyuşturucu okul önlerinde çocuklara satmaya hazırlandıklarına dikkat çekti. Yüksel, toplum için tehdit oluşturan şehir eşkıyaları ile mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Ankara Emniyet Müdürü Ay, zanlının yakalanmasına yönelik çalışmalarının 3 ay sürdüğünü ifade ederek şebekenin eğlence merkezlerinde uyuşturucu satışı için baskı yaptığını ve karşı koyan mekan sahiplerin de silahla müdahale bulunarak 2 kişiyi katlettiğini hatırlattı. Şebekeye yönelik düzenlenen çalışmalarda daha önce 18 kişinin gözaltına alındığını, 10 silah ele geçirildiğini, 1 kalaşnikof ve 1 MP5 olmak olmak üzere 2 uzun namlulu silah ile 150 kilo esrar ele geçirildiğini hatırlattı.

Vali Yüksel, toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevapladı. Dikmen'de 1 gazetecinin yaralanması ile sonuçlanan olayların sorulması üzerine Yüksel,Ankara'da huzur ve güvenliği bozacak hiç davranışa izin vermeyeceklerini belirterek herkesin hakkını hukuk kuralları içinde araması gerektiğini vurguladı. Vali Yüksel, Dikmen'de bu ve buna benzer olaylara asla izin vermeyeceklerini kaydetti.

Yunus Emre Çarşısı'ndaki yangın sonrası Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla 443 hak sahibine 2 bin TL yardım yapıldığını, 3 bin TL 'de Sosyal Yardım Fonu'ndan yardım yapılacağını ifade eden Yüksel, çarşının yeniden yapılması için Altındağ Belediyesi ile birlikte çalışma başlatıldığını söyledi.

Yüksel, ayrıca, esnafın vergi, banka kredisi ve elektrik borçlarının ertelenmesi için de ilgili kurumlarla görüşüldüğünü vurguladı.

Ankara Valisi Yüksel, bugün bir sendika da yaşanan olaylarda 1'i silahla olmak üzere 4 kişinin yaralandığını ifade ederek 11 kişinin de gözaltına alındığını aktardı. Yüksel, olayın siyasi bir boyutu olmadığına dikkat çekerek sendikanın kendi iç işlerinden kaynaklandığını aktırdı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent'teki Uyuşturucu Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement