Başörtülü Avukatı Duruşmaya Almayan Hakime Tepki - Son Dakika
Son Dakika Logo

Başörtülü Avukatı Duruşmaya Almayan Hakime Tepki

Başörtülü Avukatı Duruşmaya Almayan Hakime Tepki
17.04.2013 12:26  Güncelleme: 11:28

Duruşma salonuna başörtülü olarak girmek isteyen avukatı, hakimin engellendiğini iddia eden Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat açıklama yaptı.

Duruşma salonuna başörtülü olarak girmek isteyen kadın avukatın, hakim tarafından duruşmaya katılmasının engellendiği iddia eden Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat açıklama yaptı.

Açıklamada, "İstanbul Anadolu Mahkemesi'nde bir hakim tarafından başörtülü bir avukat meslektaşımızın duruşmaya katılması hukuka aykırı olarak engellenmiştir" denildi.

"HAKİM HAKKINDA GEREKEN YAPILMALIDIR

Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı önünde toplanan grup, düzenlediği basın açıklamasında konuyla ilgili HSYK'ya hakim hakkında şikayette bulunacaklarını belirtti. Basın açıklamasını okuyan Hukukçular Derneği Başkanı avukat Cavit Tatlı, Danıştay'ın vermiş olduğu karar doğrultusunda avukatların başörtüsü ile duruşmaya girebileceğini belirterek, "Dün İstanbul Anadolu Mahkemesi'nde bir hakim tarafından başörtülü bir avukat meslektaşımızın duruşmaya katılması hukuka aykırı olarak engellenmiştir" dedi. Mahkeme hakiminin başörtülü avukatı duruşmaya bu şekilde girmemesi yönünde uyardığını ifade eden Tatlı, "Meslektaşımız bunu kabul etmeyince yargılamayı hukuka aykırı olarak durdurmuştur. Sanki ortada bir suç varmışcasına Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosu'na da ihbarda bulunmuştur" diye konuştu.

Hakimin verdiği bu kararın kadın haklarına saldırı olarak gördüğünü söyleyen Tatlı, "Sayın hakim bu onurlu mesleğin adını daha fazla lekelemeden derhal emekliye ayrılmalıdır. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun evrensel hukuk ve Türk hukukunu tanımayan hakim hakkında gerekeni yapmalıdır" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başörtülü Avukatı Duruşmaya Almayan Hakime Tepki - Son Dakika


Advertisement