Batı Balkanlar'da Kış - Son Dakika
Güncel

Batı Balkanlar'da Kış

Batı Balkanlar\'da Kış

Batı Balkanlar'da kar yağışı ve soğuk havanın hafta sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

11.02.2013 13:43

Batı Balkanlar'da kar yağışı ve soğuk havanın hafta sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

Hava sıcaklığı gece Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna ve Slovenya'nın başkenti Lyublyana'da eksi 8, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb ve Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da eksi 6, Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da 2, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te ise 3 derece olarak ölçüldü.

Bölge ülkelerinin meteoroloji kurumları, Batı Balkanlar'da kar yağışı ve soğuk havanın tüm hafta boyunca etkili olacağını bildirdi.

Bosna-Hersek'in orta kesimlerindeki Kupres Dağı'nda hava sıcaklığı bu sabah eksi 23 dereceye kadar düştü.

Bosna-Hersek Federal Meteoroloji Kurumu uzmanı İbrahim Hacismayloviç, hafta boyunca devam edecek yağışların hafta sonunda ülke genelinde etkisini yitireceğini, fakat hava sıcaklığının çok yükselmeyeceğini belirtti. Hacismayloviç, "Bosna'da hafta ortasında tekrar kar yağacak ama hafta sonuna kadar yağışların durması bekleniyor. Hersek taraflarında ise hava durumu daha güneşli olacak" dedi.

Uzmanlar, Sırbistan'da da hafta sonuna kadar yağış görüleceğini, hava sıcaklığının sıfırın üzerine çıkmayacağını belirtti.

Batı Balkan ülkelerinden Hırvatistan'da da kar yağışının hafta sonuna kadar devam edeceği bildirildi. Bu hafta sonu hava durumunun düzelmesi beklenen Hırvatistan'ın deniz kıyısındaki ünlü turistik merkezlerinden Dubrovnik şehri de yağan kar nedeniyle beyaza büründü.

Adriyatik Denizi'nin kıyısında bulunan Dubrovnik'te kışlar genelde ılık geçerken, son bir kaç yıldır bölgeye en az bir kez kar yağıyor. Kar yağışına pek alışık olmayan bölgede kar temizleme ekipleri Konavala ve Pelyeşats bölgeleri ile Dubrovnik kıyılarındaki yolları trafiğe açık tutmak için yoğun çaba sarf etti. Bölgede kar yağışı nedeniyle herhangi bir sorun yaşanmadığı belirtildi.

Muhabir: Senita Şeherçehayiç - Meral Balota

Yayıncı: Serkan Fidan - SARAYBOSNA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Balkanlar'da Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement