İsrail askerleri, Batı Şeria'da, Yahudi yerleşim birimi inşasını ve ayrım duvarını protesto eden göstericilere müdahale etti.
Filistin Halk Direniş Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Kefer Gadum, Nebi Salih, Belıyn, Nelıyn, Muassıre, Silvan, El-Halil kentlerinde, Yahudi yerleşim birimlerini ve Kudüs ile Batı Şeria'daki "ayrım duvarını" protesto eden Filistinlilere plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba ile müdahale ettiği belirtildi.
Muassıre'deki göstericilerin İsrail askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombadan olumsuz etkilendiği vurgulanan açıklamada ayrıca, plastik mermi isabet etmesi sonucu bir fotomuhabirinin arabasının camının kırıldığı kaydedildi.
Öte yandan, Fetih Hareketi liderlerinden Enver Bedir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bir grup Filistinli genç, bu sabah Kudüs'ün doğusundaki Bir Nebal bölgesinde Filistinlileri Kudüs'ten ayıran ve Kudüs'ü ablukaya alan ayrım duvarının bir bölümünü yıktı" dedi. - Ramallah
Son Dakika › Güncel › Batı Şeria'da Yahudi Yerleşim Birimi İnşası Protesto Edildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.