Batı Şeria'daki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) çalışanlarının 50 gündür sürdürdüğü grevden en çok mağdur olan taraf, eğitimleri aksayan çocuklar oldu.
Eğitim-öğretim yılının ortasında başlayan grevden yaklaşık 52 bin çocuğun eğitim hayatının olumsuz etkilendiği belirtiliyor.
Celezon Mülteci Kampı sakinlerinden Ahmed Zeyd, UNRWA'nın ihmalinden dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, "Durum böyle devam ederse cahil bir nesil yetişecek" dedi.
Zeyd, UNRWA'ya bağlı okullarda 4 çocuğunun eğitim gördüğünü ancak grev sebebiyle çocukların artık okullarına gidemediğini ifade etti.
Filistin yönetiminin kamplara yeterli ilgiyi göstermediğini öne süren Zeyd, "Hiç kimse bizim halimizden haberdar değil. Geçen hafta, dikkat çekmek için yolları kapatıp gösteri düzenledik, güvenlik güçleri bize ateş etti" diye konuştu.
Celezon Mülteci Kampı Halk Komitesi Sorumlusu Mahmud Mübarek de okula gidemeyen çocukların çöp yığınlarıyla dolu sokaklarda oyun oynadığını vurgulayarak, okullara kilit vurulması sebebiyle eğitim-öğretim sektörünün büyük yara aldığını kaydetti.
Mübarek, UNRWA ve Arap Memurlar Birliği arasında sorunun çözülmesi ve anlaşmaya varılması için yoğun görüşmelerin yapıldığını aktardı.
Kamptaki diğer arkadaşları gibi okula gitmek yerine sokakta vakit geçirdiğini anlatan 6'ncı sınıf öğrencisi Nebil Gavanme, eğitim haklarından mahrum kaldıklarını belirterek, UNRWA'dan okullarını yeniden açmasını istedi.
Batı Şeria'daki UNRWA'da görevli 6 bin memurun "çalışma şartlarının iyileştirilmemesi" sebebiyle 50 gündür grev yapması sebebiyle mülteci kamplarındaki caddelerde çöpler birikmiş, okullar ve muayenehaneler kapanmıştı.
BM bünyesindeki uluslararası kurumlar arasında yer alan UNRWA, 1950 yılında, yaşadıkları yerlerden göç etmek zorunda bırakılan Filistinlilere yardım ve destek amacıyla kurulmuştu. - Ramallah
Son Dakika › Güncel › Batı Şeria'daki Unrwa Grevi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?