Batı Trakya'da Tütün Üreticileri Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

Batı Trakya'da Tütün Üreticileri Eylem Yaptı

Batı Trakya\'da Tütün Üreticileri Eylem Yaptı

Batı Trakya’nın Gümülcine kentinde, hükümetin tarım alanına getirdiği yeni vergilere karşı çıkan çiftçiler eylem yaptı.

12.02.2014 16:01

Batı Trakya'nın Gümülcine kentinde, hükümetin tarım alanına getirdiği yeni vergilere karşı çıkan çiftçiler eylem yaptı.

Merkezi Gümülcine'de bulunan Doğu Makedonya-Trakya eyalet binası önünde toplanan çoğu Türk tütün üreticileri ve hayvan besicileri, çiftçilere uygulanan yeni vergileri protesto etti.

Aralarında çok sayıda Türk kadınının da bulunduğu göstericiler daha sonra Türkçe ve Yunanca sloganlar eşliğinde kent merkezine kadar yürüdü. Eylem sırasında çeşitli banka şubelerine çiftçilerin taleplerini içeren bildiri bırakan göstericiler olaysız dağıldı.

Çiftçi eylemiyle ilgili AA'ya açıklama yapan Trakya Tütün Üreticileri Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin, daha önce tütün üretimine getirilen kısıtlamalar nedeniyle zor durumda bulunan çiftçilerin yeni vergileri ödeyecek durumda olmadığını söyledi.

Bölgede ezici çoğunluğunu Türk çiftçilerin oluşturduğu tütüncülerin ve hayvan besicilerinin gittikçe artan maliyet giderleri ve getirilen yeni vergiler karşısında çaresiz kaldıklarını ifade eden Hüseyin, kesilen tütün primlerin verilmesi, vergilerin azaltılması ve tarım alanındaki maliyetin düşürülmesi yönünde hükümetin önlem almasını istedi.

Çiftçilerin eylemine SYRİZA'nın Rodop ve İskeçe milletvekilleri Ayhan Karayusuf ile Hüseyin Zeybek, eski milletvekili avukat İlhan Ahmet ve diğer azınlık temsilcileri de destek verdi. - Gümülcine

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Trakya'da Tütün Üreticileri Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement