Batman'da Kadınlardan Özgecan'ın Öldürülmesini Tepki - Son Dakika
Güncel

Batman'da Kadınlardan Özgecan'ın Öldürülmesini Tepki

Batman\'da Kadınlardan Özgecan\'ın Öldürülmesini Tepki

Batman Barosu ve SELİS Kadın Dayanışma Merkezi üyeleri,Mersin'de katledilen Özgecan Aslan'ın öldürülerek, cesedinin yakılmasını kınadı.

16.02.2015 15:49  Güncelleme: 16:57

Batman Barosu ve SELİS Kadın Dayanışma Merkezi üyeleri, Tarsus'ta minibüse binen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın öldürülerek, cesedinin yakılmasını kınarken, açıklamalara katılan erkekler, 'Erkekliğimden utanıyorum' yazılı dövizler taşıyarak kadınlara destek verdi.

Batman Belediyesi SELİS Kadın Dayanışma Merkezi üyeleriyle birlikte bir grup kadının katıldığı eyleme, Mersin'de katledilen Özgecan Aslan cinayeti protesto edildi. Atatürk Parkı önünde toplanan kadınların eylemine erkekler de, 'Erkekliğimden utanıyorum' yazılı dövizler taşıyarak destek verdi. Batman Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel'in de katıldığı eylemde kadınlar, 'Bağır herkes duysun', 'T.C. avüz', 'Katiller cezasız kalmayacak', 'Özgecan'ın katilleri tanıyoruz' yazılı dövizler taşıdı.

SELİS Kadın Manışma Merkezi temsilcisi Zelal Ekti, her gün yeni bir kadın cinayetinin yaşandığını belirterek, şöyle dedi:

"Ülkede gün geçmiyor ki kadın cinayetleri, kadına tecavüz olayları olmadan sorunsuz bir gün geçiremez olmuşuz. En son Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, 20 yaşında hünharca katledildi. 'Çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin' diyen Ayşenur İslam, Özgürcan Aslan'ın çığlığını duydunuz mu? Son kez sesleniyoruz, çürümüş zihniyetinize, kirli politikalarınaza alet olmayacağız. Elinizi ve dilinizi üzerimizden çekin. Özgecan'ı katleden zihniyeti lanetliyoruz, Ailesine başsağlığı diliyoruz. Kadın katliamları, tacizi ve tecevüzü önlemek için gereği neyse yapılsın."

Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel de, özgecanın ölümüne neden olan sadece 3 kişi olmadığını bunun bir zihniyet sonucu oluştuğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

"Biliyorsunuz Özgecan Aslan için biraaraya geldik ve binlerce Özgecanlar için bira aradayız. Vicdanımız, yüreğimiz acı ile dolu haykırıyoruz, haykırmak için biraraya geliyoruz. Biz biliyoruz ki Özgecan'ı katleden, hunharca parçalayan, yakan bir, iki, üç kişi değildir, bir zihniyettir. 5 bin yıllık erkek egemen zihniyetiyle, bu katliam gerçekleşmiştir. Bu katliamı sözlerimizle, sloganlarımızla kınıyor, lanetliyoruz."

KADIN AVUKATLAR: KATİLLER EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI

Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu da, Batman Adliyesi kapısında yaptığı basın açıklaması ile Özgecan Aslan'ın ölümünü kınayarak, katillerinin en ağır şekilde cezalandırılması çağrısında bulundu. Avukat Leyla Orak, "Özgecan Aslan'ın katili, TCK'nın öngördüğü en ağır yaptırımla cezalandırmasını istiyoruz. Şiddetin son bulması, eğitimin, yargının, kolluk kuvvetlerinin, medyanın, kısacası tüm toplumun yapılanmasında etkisi olan 'ataerkil' sistemin, meşruiyeti kazandırdığı, 'erkek' üstünlüğü inanışına dayanan cinsiyetler arası eşitsizlik anlayışını yıkacak uygulamalar, çabalar ve düzenlemelerle mümkündür. Özgecan Aslan'ı katleden faillerin TCK'nın öngürdüğü en ağır yaptırımla cezalandırılmasını istiyoruz. Soruşturma ve kovuşturma sürecinin hukuka uygun biçimde yürütülmesini talep ediyor, bu ve buna benzeri olayların tekrar etmemesi için tüm ilgilileri, kurumları acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz" diye konuştu. - Batman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman'da Kadınlardan Özgecan'ın Öldürülmesini Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement