Bayan Vatmanlar Böyle Eğitiliyor - Son Dakika
Güncel

Bayan Vatmanlar Böyle Eğitiliyor

Bayan Vatmanlar Böyle Eğitiliyor

Samsun’da milyonlarca liralık tramvayları kullanacak olan vatman adayları zorlu bir eğitim sürecinden geçiriliyor.

23.12.2014 11:21

Samsun'da milyonlarca liralık tramvayları kullanacak olan vatman adayları zorlu bir eğitim sürecinden geçiriliyor.

Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile SAMULAŞ'ın yaptığı protokol ile yüzde 50 istihdam garantili vatman kursunda, 12 bayan vatman adayı eğitime tabi tutuluyor. Teknik öğrenim görmüş bayanlardan oluşan 12 vatman adayı eğitim sürecinde elektrik, elektronik, sinyalizasyon, havayi alanlarında eğitim görüyorlar. 4.5 ayın sonunda başarı gösteren 6 makinist adayının SAMULAŞ'a katılmasıyla birlikte kurumdaki bayan vatman sayısı 12'ye çıkacak.

"MAKİNİST OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Makinist bayanları görünce çok onur duyduğunu söyleyen Gizem Bay, "Bayanların bu mesleği yapmasından dolayı 'neden ben olmayayım' diye düşündüm. İŞKUR'da da ilanı görünce başvuru yaptım. ve şuan buradayım. Makinist olduğum için de çok da mutluyum. 4.5 aylık eğitim alıyoruz. Bu eğitim sonunda da makinist olarak hatta çıkacağız" dedi.

"360 KİŞİ TAŞIYORUZ, BU YÜZDEN DAHA DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR"

İŞKUR'da açılan makinist ilanını duyunca bu kursa katıldığını belirten Özge Çömez, "Mülakatlara katıldım ve sonucunda 12 kişi seçildik. Daha sonra eğitimimize başladık. 4.5 aylık bir eğitimimiz var. Bunun sonunda inşallah biz de bayan makinist olarak görevimize başlayacağız. İşin zorlukları tabii ki de var. Sonuç olarak arkamızda 360 kişi taşıyoruz ve bu yüzden daha dikkatli olmamız gerekiyor. Dikkatimiz dağılmaması gerekiyor. Bunları yapmak için de aklımızda hiçbir şeyin olmaması lazım" diye konuştu.

"BÜYÜK BİR AŞKLA BAŞLADIM"

İŞKKUR'dan başvuru yaptığını belirten Nergiz Zor, "Elemeleri geçtim ve buradayım. 4.5 aylık bir eğitimimiz var. Bu eğitimimizi sahada aldık ve hatta çıktık. Büyük bir aşkla başladım. Umarım bu daim olur. Tabi zorlukları da var. Her daim hatta hakim olmamız gerekiyor. İnsanlara dikkat etmemiz gerekiyor. Bunun dışında zor bir meslek. Zor olduğu kadar güzel bir meslek çünkü güzel bir kurumdayız" şeklinde konuştu.

"BU İŞ ERKEKLERİN İÇİN DEĞİL BAYANLARIN DA YAPABİLECEĞİ İŞ"

Makinistlik mesleğinin kendisine ilk öncesinde ilginç geldiğini ifade eden Kerime Kökçü, "Sadece erkek mesleği olarak görünüyordu. Bayanların da bu işi yapabileceğini gördük. Bayanlar bu konuda daha cesaretli. Koskoca bir makineye ve arkanda onca insana canı size emanet ve sadece bu iş erkeklerin için değil, bayanların da yapabileceği iş" ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM SÜRELERİ 4,5 AY"

Kurs hakkında bilgi veren SAMULAŞ Operasyon Müdürü Sevilay Germi ise şunları kaydetti: "Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol sonrasında raylı sistem teknolojileri vatman mesleği ile ilgili olarak 20 Ekim 2014 tarihinde eğitime başladık. Yüzde 50 istihdam ile devam eden eğitimimiz 03 Mart 2015 tarihinde sonlanacaktır. Eğitim süreleri 4,5 aydır. Eğitim süresince 18 günü teorik olarak geri kalan süresi de pratik olarak eğitim devam ediyor. Bununla ilgili teknik açıdan sinyalizasyon, elektrik olmak bütün eğitimlerini 4,5 boyunca kesintisiz tamamlayacaklar. 12 vatmanımızdan yüzde 50'sini istihdam edeceğiz." - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bayan Vatmanlar Böyle Eğitiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement