"Bayılma Numarasıyla" Altın Hırsızlığı İddiası - Son Dakika
Güncel

"Bayılma Numarasıyla" Altın Hırsızlığı İddiası

"Bayılma Numarasıyla" Altın Hırsızlığı İddiası

Van'da, bayılma numarası yapan şüpheli altın toptancısını oyalarken, 2 şüpheli otomobildeki yaklaşık 4 kilogram altını alarak kaçtı.

14.08.2012 20:49

Van'da, bayılma numarası yapan şüpheli altın toptancısını oyalarken, 2 şüpheli otomobildeki yaklaşık 4 kilogram altını alarak kaçtı.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, öğle saatlerinde Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan kuyumcu dükkanlarına altın satan 2 toptancı, kimliği belirsiz 3 kişi tarafından takibe alındı. En son cadde üzerindeki Emre Sevgi'ye ait kuyumcuya girerek işlerini bitiren toptancılara çıkışta araçlarına doğru yönelirken önlerinde hareket eden bir kişi aniden bayıldı.

Olup bitenin farkında olmayan toptancılar, bayılan kişiye yardım ederken kendilerini takip eden diğer 2 kişi toptancıların otomobile bıraktığı çantayı alarak kaçtı.

Toptancılar bir süre sonra araçlarına binince soyulduklarını fark etti. Caddedeki kuyumcuların yardımıyla durumu polise bildirdi.

Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kuyumculardaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Toptancıların, kameralardan bayılma numarası yaparak kendilerini oyalayan kişiyi teşhis etmesi üzerine polis, görüntülerdeki şüpheliyle hareket eden diğer iki kişiyi belirledi.

Polis, içinde yaklaşık 4 kilogram altınla kayıplara karıştığı iddia edilen 3 kişinin yakalanması için çalışma başlattı.

-Şüpheliler güvenlik kamerasında-

Kuyumcu Emre Sevgi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çantacı diye tabir ettikleri toptancıların iş yerine girmesinin ardından 3 kişinin daha girdiğini belirterek, "O anda toptancılarla ürünleri incelerken çok fark etmedik ama soygun olayından sonra kamera görüntülerini incelerken bu kişilerin sürekli olarak toptancıların sergiledikleri altınları gözlemeleri dikkat çekiyor. Toptancı arkadaşlar kamera görüntülerinde bu kişileri teşhis ettiler. İnşallah en kısa zamanda yakalanırlar" dedi.

Muhabir: Özkan Bilgin/ Yahya Öylek

Yayıncı: İbrahim Uyar - VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Bayılma Numarasıyla' Altın Hırsızlığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement