BBP Tüm İl, İlçe ve Beldelerde Aday Gösterecek - Son Dakika
Güncel

BBP Tüm İl, İlçe ve Beldelerde Aday Gösterecek

BBP Tüm İl, İlçe ve Beldelerde Aday Gösterecek

Genel Başkan Yardımcısı Gürhan: "Seçimlerde parti ittifakı yapmayacağız. 81 il, 957 ilçe ve 1977 beldede adayımız var" "Sivas'ta hem hizmet yaptık hem de belediyeyi borca sokmadık. Rahmetli 'Muhsin Yazıcıoğlu'nun, hatırına verildi' denilen oylar şimdi hizmetin karşılığı olarak verilecektir"

08.10.2013 11:18

CÜNEYT ATEŞ - Büyük Birlik Partisi yerel seçimlerde ittifaka gitmeyerek, tüm il, ilçe ve beldelerde aday gösterecek.

Seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, AA muhabirine, BBP'nin Türk siyasetine getirdiği ilkeli duruşunun seçimlerde kendilerine oy olarak döneceğini ifade etti.

Yerel seçimlerde diğer partilerle ittifak yapmayacaklarını bildiren Gürhan, "81 il, 957 ilçe ve 1977 beldede adayımız var" dedi.

Büyükşehir belediyesi adaylıkları için 500 lira, il belediyeleri için 300 lira0, ilçe belediyeler için 200 lira ve belde belediyeleri için de 100 lira aday başvuru ücreti belirlediklerini anlatan Gürhan, belediye meclis üyelikleri ile ilgili fiyatlandırmayı illere bıraktıklarını kaydetti. Gürhan, kadınlar ve engellilerden ise ücret alınmayacağını dile getirdi.

Ahmet Gürhan, sevilen, saygı ve kabul gören kişileri aday göstermek istediklerini vurgulayan Gürhan, "En azından 'BBP'nin adayı seçilemedi ama şu kadar iyi bir insandı' dedirmek istiyoruz" diye konuştu.

Hiçbir belediyede soruşturma geçirmediklerini belirten Gürhan, hükümlüleri ya da ismi bazı şaibelere karışanları aday göstermeyeceklerini söyledi.

İl bazında sadece Sivas Belediye Başkanlığının kendilerinde olduğunu anımsatan Gürhan, "Sivas'ta hem hizmet yaptık hem de belediyeyi borca sokmadık. Rahmetli 'Muhsin Yazıcıoğlu'nun, hatırına verildi' denilen oylar şimdi hizmetin karşılığı olarak verilecektir" dedi.

Gürhan, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün sosyal evlerden, ticari hayatın ıslahına kadar birçok yatırım yaptığını ve buna karşılık belediyeyi borca sokmadığını söyledi.

Partisinin ilk kez il ve ilçe sandık kurullarına temsilci vereceğini ve bundan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Gürhan, sandıkların en az yüzde 75'inde görevli kişi bulunduracaklarını ve oyların sağlıklı sayılması için çalışacaklarını söyledi.

Gürhan, İstanbul'da hazırlattıkları yazılımın sandık görevlilerine verileceğini ve Ankara'da kurdukları yerel seçim izleme merkezinden seçim sonuçlarının takip edileceğini sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BBP Tüm İl, İlçe ve Beldelerde Aday Gösterecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement