Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve BDP'liler, Kurban Bayramı'nın ilk gününde, 1991 yılında kaçırıldıktan sonra cesedi bulunan, kapatılan Halkın Emek Partisi'nin (HEP) İl Başkanı Vedat Aydın'ın mezarını ziyaret etti.
Mardinkapı Mezarlığı'na gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve çok sayıda partili, burada Vedat Aydın'ın mezarını ziyaret etti. Aydın'ın mezarına karanfiller bırakan BDP'liler adına konuşan İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, çözüm sürecinin tek taraflı devam ettiğini söyledi. Zümrüt, Kürtçe yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
"Vedat Aydın şahsında Kürdistan şehitlerinin önünde saygıyla eğiliyoruz. Buradan halkımızın bayramını kutluyoruz. Bayramın kalıcı bir barışa vesile olmasını diliyorum. Devam eden bir süreç var bildiğiniz gibi. Uzun ve emek isteyen bir süreç. Ancak tek taraflı devam eden bir süreç. Fakat tek taraflı olmaz. Bu sürecin başlangıcından bu yana adım atıldı ancak bugün süreç öyle bir merhaleye geldi, tek taraflı sürüyor. Bunun sürmesi isteniyorsa, bir an önce adım atılması gerekir. Halkın inanç ve iradesiyle bu mümkün olabilir. Bu duygu ve düşüncelerimle halkımızın ve dünya halklarının bayramını kutluyoruz. Anaların bir daha gözyaşları umarım akmaz. Bu bayramın özgürlük ve barışa vesile olmasını diliyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından BDP'liler, mezarlıkta bulunan vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra buradan ayrıldı. - Diyarbakır
Son Dakika › Güncel › BDP'liler, Vedat Aydın'ın Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.