Bdp: Mersin'de Yaşanan Olay, Trafik Kazası Olmanın Ötesinde Katliamdır - Son Dakika
Güncel

Bdp: Mersin'de Yaşanan Olay, Trafik Kazası Olmanın Ötesinde Katliamdır

Bdp: Mersin\'de Yaşanan Olay, Trafik Kazası Olmanın Ötesinde Katliamdır

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Mersin'de bu sabah meydana gelen trafik kazasında 10 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Özellikle hemzemin geçitlerinde sık sık kazaların yaşandığı bir gerçektir.

20.03.2014 15:13

BDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Mersin'de bu sabah meydana gelen trafik kazasında 10 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Özellikle hemzemin geçitlerinde sık sık kazaların yaşandığı bir gerçektir. Bu feci olay, trafik kazası olmanın ötesinde adeta bir katliamdır" dedi.

Demirtaş ve Kışanak imzasıyla yapılan açıklamada, Mersin'de yaşanan olayın, trafik kazasının ötesinde adeta bir katliam olduğu vurgulanarak, şöyle denildi:

"Gerek hemzemin geçitlerde, gerekse de karayollarında yıllardır ölümlere neden olan sorunların, eksikliklerin, tedbirsizliklerin, yanlışlıkların giderilmemesi, insan hayatını merkezine alan gerekli önlemlerin bir türlü alınmaması ne yazık ki trafik kazalarını katliama dönüştürmekte, bunun sonucu olarak her yıl yüzlerce insan hayatını kaybetmektedir. Özellikle hemzemin geçitlerinde sık sık kazaların yaşandığı bir gerçektir. Buna rağmen halen önlem alınmıyor, bu kazaları önleyecek kalıcı çözümler üretilmiyorsa burada artık bir ihmalden değil, sorumsuzluktan ve insan hayatını hiçe sayan vurdumduymaz yaklaşımlardan söz edilebilir. Umut ediyor ve diliyoruz ki, yaşanan acı tecrübelerden biran önce gerekli dersler çıkartılır, insan yaşamına mal olan bu trafik sistemindeki tüm sorunlara kalıcı çözümler üretilir ve bir daha hayatlar artık kararmaz. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve Mersin halkına başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileklerimizi iletiyor, üzüntülerini yürekten paylaşıyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bdp: Mersin'de Yaşanan Olay, Trafik Kazası Olmanın Ötesinde Katliamdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement