Bedensel Engelli Arabaları İçin Şarj Makinesi - Son Dakika
Güncel

Bedensel Engelli Arabaları İçin Şarj Makinesi

Bedensel Engelli Arabaları İçin Şarj Makinesi

Manisa Belediyesi, bedensel engelli vatandaşların akülü araçları için iki şarj makinesi aldı.

08.03.2013 16:29

Manisa Belediyesi, bedensel engelli vatandaşların akülü araçları için iki şarj makinesi aldı.

Manolya Meydanı'nda yapılan makine tanıtımına Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Nursel Ustamehmetoğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Mümin Deniz ve Funda Solak, Bedensel Engelliler Derneği üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Şarj makineleriyle ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Deniz, Manisa Belediyesi olarak engelli vatandaşlara yönelik hizmetlere bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Deniz, "Bedensel engelli vatandaşlarımızın kullandığı araçlarının akülerinin bittiğini ve bu konuda mağdur oldukların tespit ettik. Engelli vatandaşlarımızın yolda kalmamaları adına iki adet şarj cihazı aldık. Makine üzerinde belediyemizin hizmetlerine yönelik tanıtımların yer alacağı bir ekran bulunmakta ve aynı anda 3 araç bu makineden şarj edilebilmektedir. Makinelerin pratik bir kullanımı var. İhtiyaç halinde bu sayıyı arttıracağız" dedi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün de Manisa'da engelli vatandaşlara yönelik projelere devam ettiklerini ve kentteki engelleri bir bir kaldırıyor olmalarının kendilerini olduğu kadar vatandaşları da mutlu ettiğini söyledi. Ergün, "57 mahallemizin tümünde kaldırım rampalarını tamamladık. Görme engelliler için sesli sinyalizasyon sistemini hayata geçirerek, kaldırımlara hissedilebilir yürüyüş bantları monte ettik. Bunun yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerimizin kalbi olan ve geçen yıl yenilediğimiz kültür merkezimize engelli asansörü yaptık. Kısacası bu hizmetlerimizle onlar da artık normal vatandaşlar gibi kent içerisinde yaşayabiliyorlar. Bugün yine ihtiyaç kapsamında şarjları biten akülü araçlar için şarj makinesi aldık. Bir tanesi Manolya Meydanı'nda bir diğeri Beyaz Fil önünde olmak üzere iki makine engelli vatandaşlarımızın hizmetindedir. Manisa Belediyesi olarak yine bir ilke imza attığımızı düşünüyoruz. İnşallah bu şarj makinelerini ihtiyaç duyulan mahallelere monte ederek, eklemelerde bulunacağız" diye konuştu.

MHÖ(İÖ/BT) - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bedensel Engelli Arabaları İçin Şarj Makinesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement