Bedensel Engelli Can, Liseyi Birincilikle Bitirdi - Son Dakika
Güncel

Bedensel Engelli Can, Liseyi Birincilikle Bitirdi

Bedensel Engelli Can, Liseyi Birincilikle Bitirdi

Keşan'da Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi öğrencisi doğuştan bedensel engelli Murat Can Çiçek, okulunu birincilikle bitirdi.

04.06.2013 11:12  Güncelleme: 17:27

Derslerini başarıyla geçerek, 5,00 diploma notuyla eğitimini tamamlayan Murat Can Çiçek, diploma ve plaketini annesi Nilgün Çiçek ile birlikte aldı.

Keşan Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi'nin 17'nci mezunları, okul bahçesinde dün düzenlenen törenle diplomalarını aldı. 57'si kız, 67'si erkek 124 öğrencinin mezun olduğu okulun birincisi doğuştan bedensel engelli Murat Can Çiçek oldu. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından törende ismi okunan Çiçek, akülü arabasıyla ile sahnenin önüne geldi ve annesi Nilgün Çiçek'in yardımıyla plaketini Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı'nın elinden aldı.

Murat Can Çiçek ve ailesinin topluma iyi bir ders verdiğini belirten Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı şunları söyledi:

"Hangi imkanlara sahip olursanız olun, hangi artılarla eksilerle mücadele ediyor olursanız olun, hayat aslında mücadeledir. Bu mücadeleyi de Murat Can, Yüksek Öğretime Girişi Sınavı'nda (YGS) Türkçe- Matematik'te Türkiye 19 bin 308'incisi ve okulunda birinci olarak gösterdi. Bu tabi bir takım oyunuydu. Ama önce Murat Can ve annesi ile rahmetli babası bu işin özellikle lokomotifinde yer aldı."

Daha sonra Murat Can Çiçek'in annesi Nilgün Çiçek'e, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Koçak tarafından teşekkür plaketi ve çiçek verildi.

'İNSANLARIN BENİ FARK ETMESİ İÇİN BİR ŞEYLER BAŞARMALIYDIM'

Konuşmakta güçlük çektiği için Murat Can Çiçek tarafından kaleme alınan konuşması sınıf arkadaşı Buse Arıkan tarafından okundu. Arıkan, Çiçek'in duygularını şöyle aktardı:

"Yarım dönem deneyelim, olmazsa bırakırız' diye başladığım okulu birincilikle bitirmem ilginç bir duygu. 4 yıl önce Yusuf Çapraz Anadolu Lisesi benim için zorunlu tercihken, burada öyle insanlarla tanıştım ki bir anda hayatım değişti. Tabi bu insanların beni fark etmesi için bir şeyler başarmalıydım. Ben de çalıştım, denedim ve başardım. Bu aşamada aşırı işlevsel sınıfım ve nitelikli öğretmenlerim hep yanımdaydı. Buradan biricik anneme, okulun en elit sınıfına ve öğrencilerine, ayrıca bütün öğretmenlerime sonsuz destekleri için teşekkür ederim. Onlardan son ricam hepiniz bir aradayken bana geçen haklarınızı helal edin."

Bunun üzerine tüm katılımcılar Çiçek'i ayakta alkışladı.

ANNE: ÇOK MUTLUYUM

Çok mutlu olduğunu belirten anne Nilgün Çiçek de, "İnşallah ileride de böyle devam eder. Tek dileğim iyi bir yere gelebilmesi. Zaten Özyeğin Üniversitesi'ne kabul edildi" dedi.

Tören, mezun olan öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi. - Edirne/ Keşan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bedensel Engelli Can, Liseyi Birincilikle Bitirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement