Bedri Baykam'a Bıçaklı Saldırı Davası - Son Dakika
Güncel

Bedri Baykam'a Bıçaklı Saldırı Davası

Bedri Baykam\'a Bıçaklı Saldırı Davası

Ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'u, bıçakla yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan Mehmet Çeliker'in yargılanmasına devam edildi.

17.01.2013 15:56

Ressam Bedri Baykam ile Piramit Sanat Galerisi Genel Koordinatörü Tuba Kurtulmuş'u, bıçakla yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan Mehmet Çeliker'in yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mehmet Çeliker ile mağdur Bedri Baykam katıldı.

Duruşmada söz alan Baykam'ın avukatı Şükran Tezel, mağdurun siyasal düşüncesinin cezalandırıldığını ifade ederek, "Sanığın, müvekkilimin siyasal düşüncesini beğenmediğini ifade etmesi, bu olayı tek başına yapmadığını ifade ediyor. Olay bu yönüyle aydınlığa çıkmamıştır. Sanığın saldırısı öldürme kastıyladır. Burada bir gözlemcinin bulunması gerekir. Bu davada sıradan bir cezalandırma yöntemiyle sanığı cezalandıracağız. Ancak bu cebir, şiddet, korku ve sindirme yöntemiyle yapılmış bir eylemdir" dedi.

Avukat Tezel, eylemin arkasında kişi ve örgütlerin bulunduğunu iddia ederek, mahkemenin suç duyurusunda bulunarak dosyayı TMK 10. maddesiyle görevli mahkemeye göndermesini istedi.

Sanık Mehmet Çeliker de, terör örgütleriyle hiçbir bağlantısının bulunmadığını, bu konuda araştırma yapılabileceğini ifade ederek, o an psikolojisinin bozuk olduğu kaydetti.

Mahkeme heyeti de, emniyet tarafından mahkemeye gönderilen belgelerde, örgüt bağlantısı olduğuna ilişkin bir kanıta rastlanmadığını, avukatın bireysel olarak suç duyurusunda bulunabileceğini, görevsizlik kararı verilerek dosyanın TMK 10. maddesiyle görevli mahkemeye gönderilmesi talebini reddetti.

Çeliker'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

-İddianameden-

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Arslantaş tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Çeliker'in Akatlar Kültür Merkezi'ne gelerek, Bedri Baykam'a

"rambo bıçağı" diye tabir edilen bıçakla sağ arka karın boşluğundan vurduğu, bıçak darbesine rağmen ayakta kalan Baykam'ın bağırmaya başladığı anlatılıyor.

Mehmet Çeliker'in, bu sırada çığlık atmaya başlayan Tuba Kurtulmuş'u da bir kez bıçakladığı anlatılan iddianamede, her iki müştekinin aldıkları öldürücü yaralar nedeniyle özel Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldıkları kaydediliyor.

Şüphelinin, suçta kullandığı bıçak ile ayakkabı topuklarına gizlediği namlusuyla, kesici kısımları ayrı bıçak ve aletlerin adli emanete aldırıldığı belirtilen iddianamede, Mehmet Çeliker'in 13 ile 20 yıl arasında hapis cezası öngören "Tasarlayarak birden fazla kişiyi silahla öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 2 kez cezalandırılması isteniyor.

Muhabir: Murat Kaya - Hanife Sevinç

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bedri Baykam'a Bıçaklı Saldırı Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement