Bel Ameliyatında Kolu Yandı - Son Dakika
Güncel

Bel Ameliyatında Kolu Yandı

Bel Ameliyatında Kolu Yandı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki özel hastanede bel kayması ameliyatında sol kolunda ağır yanık oluşan 25 yaşındaki Hasan Karakaya, ihmal iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

11.06.2015 12:59  Güncelleme: 15:52

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki özel hastanede bel kayması ameliyatında sol kolunda ağır yanık oluşan 25 yaşındaki Hasan Karakaya, ihmal iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hastane Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu, "Uzuv kaybı yok. Ciltsel yanık var. Ameliyatlarda böyle şeyler olabiliyor, komplikasyon çıkabiliyor" dedi.

Kozlu İlçesi'ne bağlı Çamköy Köyü'nde oturan Hasan Karakaya, 12 Aralık 2014'te Ereğli'deki öze hastanede bel kayması ameliyatı oldu. İddiaya göre Karakaya'nın, ameliyat sırasında dokuyu yakarak kesme ve birleştirme işlemi yapan elektrokoter cihazı takılan sol kolunda ağır yanık oluştu. Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne sevk edilen Karakaya, vücudundan alınan dokuların koluna nakledilmesi şeklinde 4 ameliyat geçirdi. Ancak dokuların uyum sağlamaması nedeniyle iyileşme süreci uzayan ve önümüzdeki günlerde 5'inci kez ameliyat olacağını söyleyen Karakaya, bel kayması ameliyatını yapan doktor ve hastane yönetimi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.



'BEL İÇİN GİTTİM, KOLUMDAN OLDUM'

Bel kayması ameliyatından çıktıktan sonra kolunda yanma hissettiğini ve elektrokoter cihazının elektrik kaçağı yapması nedeniyle cildinde yanma meydana geldiğinin kendisine söylendiğini ileri süren Karakaya şöyle konuştu;

"Kolumu kaybetme noktasına geldim. Bütün hayatım alt üst oldu. Bel için gittim, kolumdan oldum. Şikayetçi oldum. Savcılık olayı araştırıyor. Makineler inceleniyor. Savcılığa gittikten sonra hastane yönetimi şikayeti geri almamı istedi. Bana iş teklif ettiler. Ben bu halimle nasıl çalışayım? Ben hakkımı arayacağım. Canım yandı, başkalarının canı yanmasın."

BAŞHEKİM: UZUV KAYBI YOK

Hastane Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu ise ameliyat sırasında hastada cilt yanığı oluştuğunu doğruladı. Yanığın derecesini bilemediğini belirten Çimenoğlu, "Cihazın düzenli olarak bakımı yapılıyor. Cihazda bir arıza çıkmadı. Olayın neden olduğu anlaşılmadı. Hasta hastanede uzun süre tedavi edildi. Ondan sonra kolundaki yanığın tedavisi için sevk ettik. Plastik cerrahide ameliyatı, tedavileri yapıldı. Uzuv kaybı yok. Ciltsel yanık var. Ameliyatlarda böyle şeyler olabiliyor, komplikasyon çıkabiliyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bel Ameliyatında Kolu Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement