Belçikalı Profesör Aramayı Soyunarak Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Belçikalı Profesör Aramayı Soyunarak Protesto Etti

Belçikalı Profesör Aramayı Soyunarak Protesto Etti

Irak Dünya Mahkemesi Uluslararası Delegasyon üyesi, Belçikalı felsefe profesörü ve aktivist Lieven de Cauter, KCK davası için duruşma salonuna girerken yapılan aramaları soyunarak protesto etti.

06.07.2012 17:07

Irak Dünya Mahkemesi Uluslararası Delegasyon üyesi, Belçikalı felsefe profesörü ve aktivist Lieven de Cauter, KCK davası için duruşma salonuna girerken yapılan aramaları soyunarak protesto etti.

Belçikalı felsefe profesörü ve aktivist Lieven de Cauter, bugün Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde görülen PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın yönetim ve Siyaset Akademisi kadrosuna ilişkin aralarında Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile yayıncı Ragıp Zarakolu'nun da bulunduğu 140'ı tutuklu 205 kişinin yargılandığı davanın dördüncü duruşmasını izlemeye geldi. Cauter daha sonra duruşma salonuna girişte bulanan x-ray cihazı ile jandarma tarafından yapılan arama noktasına geldi. Jandarma görevlisi, Cauter'e kontrol noktasındaki duyarlı kapıdan geçerken cihazın uyarı sinyali vermesi üzerinin elle aranılması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine üstünün aranmasına izin vermeyen Cauter, durumu protesto etmek amacıyla pantolonunu aşağı indirdi. Cauter, iç çamaşırı görününceye kadar soyundu. Cauter, jandarma görevlilerinin uyarısı üzerine giyindikten sonra jandarma görevlilerinin uyarısı üzerine giyinen Cauter, daha sonra duruşma salonuna alındı. Jandarma, yaşanan protestoya ilişkin tutanak tuttu. Jandarma ayrıca kendilerine hakaret edildiği gerekçesiyle şikayetçi oldu.

GEREKİRSE HER ARAMADA SOYUNACAĞIM

Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Lieven de Cauter, duruşma salonuna girerken herkesin bu şekilde aranmasına bir anlam veremediğini söyleyerek, "Ben uluslararası delegasyon üyesiyim. Anti terör karşıtı çalışmalar yapıyorum. Bugün yaptığım da terörün diyalektiğidir. X-Ray cihazından geçtim. Sinyal verdi. Cihaz çok hassas. Fermuara bile sinyal veriyor. Üzerimi elle aramak istediler. Ben de buna izin vermeyeceğimi söyledim. Ceketimi çıkararak tekrar geçtim. Cihaz yine sinyal verdi. Ben de bir sonraki sefer pantolonumu da indirerek geçtim. Görevliler müdahale etti. Üzerimi elle aratmadan geçmeme izin verdiler. Sonuçta ben kazandım. Bana dokunmasını istemiyorum. Gerekirse her aramada soyunacağım." dedi.

TY - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belçikalı Profesör Aramayı Soyunarak Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement