Belediye Önünde Açlık Grevine Başladı - Son Dakika
Güncel

Belediye Önünde Açlık Grevine Başladı

Belediye Önünde Açlık Grevine Başladı

İZMİR'in Menemen ilçesinde, belediyede şoför olarak görev yaparken işine son verilen Ömür Kara (44) açlık grevine başladı.

10.05.2019 15:37

İZMİR'in Menemen ilçesinde, belediyede şoför olarak görev yaparken işine son verilen Ömür Kara (44) açlık grevine başladı. Tepkisini dile getiren Kara, "Bunun arkası ölüm orucudur" dedi.

Menemen Belediyesi'nin taşeron firması Meta-Su'da 1.5 yıl önce sinema personeli olarak işe başlayan Ömür Kara, 28 Mart'ta belediye kadrosuna alındı. Belediyenin çeşitli birimlerinde şoför olarak da görevlendirilen Kara'nın işine geçen 22 Nisan'da 283 belediye çalışanı ile birlikte son verildi.

Dün Ahıhıdır Mahallesi, Şehit Kemal Caddesi'ndeki Menemen Belediye binası önünde açlık grevine başlayan Kara, 'Belediyedeki işimden çıkartıldım. Yiyecek ekmeğim kalmadığı için açlık grevi yapıyorum' yazılı döviz açtı. Kara, şunları söyledi:

"CHP'li eski Menemen Belediye Başkanı 1.5 yıl önce beni belediyenin taşeron firmasında işe aldı. Aktif olarak da hizmet verirken 3 ay önce belediye bünyesine kadroya alındım. 31 Mart'taki yerel seçimlerde belediye başkanlığı seçimlerini CHP'li Serdar Aksoy kazandı. Seçimi kazanıp, başkanlık koltuğuna oturan Aksoy'un ilk işlerinden biri hiçbir gerekçe göstermeden 284 kişiyi işten çıkarmak oldu. İşten çıkartılan kişilerden biri de benim. Bu yaştan sonra başka yerde iş bulmam zor. Evimizde ekmeğimiz, suyumuz yok. Kiramızı ödeyecek durumuz yok. Bize diyorlar ki, 'Bekleyin sizi tekrar işe alacağız'. Bu neyin beklemesi?"

Kendisi ile birlikte çıkartılan toplam 284 kişiden 200'ünün işe geri alındığını belirten Kara, "Tahminimce kalan 84 kişiyi seçim sürecinde iş sözü verdikleri kişilere yer açmak için geri çağırmadılar. Hayattan hiçbir beklentim ve umudum kalmadı. O nedenle de açlık grevine başladım. Bunun arkası ise ölüm orucudur" diye konuştu.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediye Önünde Açlık Grevine Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement