Belyanur'un Feryadının Ardından Dram Çıktı - Son Dakika
Güncel

Belyanur'un Feryadının Ardından Dram Çıktı

Belyanur\'un Feryadının Ardından Dram Çıktı

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde oturan, henüz 14 yaşında olmasına rağmen, kot taşlama işinde çalışanlarda görülen Silikosiz hastalığı nedeniyle yaşından daha fazla görünen ve ağrıları nedeniyle okulada gitmekte güçlük çeken Belyanur Çelik'in evlerinde yakacak olmadığı için soğukta battaniye altında ders çalıştığı ortaya çıktı.

09.02.2015 14:51

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nde oturan, henüz 14 yaşında olmasına rağmen, kot taşlama işinde çalışanlarda görülen Silikosiz hastalığı nedeniyle yaşından daha fazla görünen ve ağrıları nedeniyle okulada gitmekte güçlük çeken Belyanur Çelik'in evlerinde yakacak olmadığı için soğukta battaniye altında ders çalıştığı ortaya çıktı. Bu arada Belyanur ile ilgili çıkan haber üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü aileyi arayarak daha önce yaptırdıkları teşhis ve tedavilerle ilgili evrakları istedi.

Gölcük'te Donanma Caddesi'nde oturan Belyanur Çelik ağrıları nedeniyle 2 yıl önce gittiği doktorlar kendisine 'Silikozis' teşhisi koydu. Kot taşlama işinde çalışanlarda granit taş ve kum tozunda bulunan 'Silika' adlı tozun solunması ile başladığı bilinen Silikozis hastalığı nedeniyle, 14 yaşındaki Belyanur daha 18-20 yaşlarında görünüyor. Ekonomik nedenlerden dolayı ameliyat ettiremeyen emekli Dursun ve ev kadını Ayşe Çelik ailesi ameliyat ettiremedi.

BATTANİYE ALTINDA DERS ÇALIŞIYOR

Yakacak odun ve kömür paraları olmadığı için soğukta battaniye altında oturduklarını söyleyen Ayşe Çelik, şunları anlattı:

"Soba var ama kömür odun yok. Yakacağımız yok. Kombiler pahalı alamadık. Soğuk havalarda hep battaniyenin altındayız. Çocuğum rahatsız olduğu çok üşüyor ama ne yapayım. Hemen battaniyenin altına yatırıyorum. Tedavi ettiremiyoruz. Eşim emekli 860 lira maaş alıyor. Kaymakamlıktan 400 lira aldım. 3 tahlili bin lira tuttu. Kaymakamlık 400 lira verildiğini ve başka yardım yapılamayacağını söyledi. Çocuğumda kemik erimesi var. Yaşıtlarına göre yüzü çöktü. 12 yaşındaki çocuğumun yüzü 18 yaşında gibi gözüküyor. Tedavi olursa bu hastalık düzeliyor ama benim imkanım yok. Sağlık İl Müdürlüğü bize ulaşıp Çarşamba günü evrakları getirmemizi ve ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Çocuğum okula gitmek istemiyor. Ağrısı çok ve bu yüzden okula gidemiyor."

"AĞRILARIM NEDENİYLE OKULA GİDEMİYORUM"

Vücudunda oluşan ağrılar nedeniyle okula gidemediğini söyleyen Belyanur Çelik, doğuştan sırtında lekeler çıktığı için ameliyat olamadığını belirterek şöyle dedi:

"Para da bulamadık. Bazen okula gidemiyorum çok sırtım ağrıyor. Oturup kalkamıyorum. Bazen okulda dik ve yamuk durduğumda da ağrılar oluşuyor. Ayrıca sobamız var ama odun kömürümüz yok. Battaniyenin altındayım sürekli. Okuldan gelince hemen battaniyenin altında giriyorum. Odamda üzerimi kalın giyiyorum veya battaniye üzerime alıyorum." - Kkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belyanur'un Feryadının Ardından Dram Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • aynur: ssk sı yokmuymuş ve ulaşmak iştesek bılgılerı yok :( 0 0 Yanıtla

Advertisement