Bergama'da Uluslararası Konferansa Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Bergama'da Uluslararası Konferansa Ev Sahipliği Yapıyor

Bergama\'da Uluslararası Konferansa Ev Sahipliği Yapıyor

Akademisyen ve uzmanların katılımıyla "Davranış Sorunları ve Psikiyatrik Bozukluğu olan Öğrenciler İçin Çözüm Önerileri" konulu konferans düzenlenecek.

09.10.2013 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Ülkelerine Eğitim İhracatında Son Nokta

Konferansa katılan 40 yabancı önemli konuklar perşembe günü öğle yemeğini ise Koza altın işletmelerine ait Piane Cafe'nin vereceği öğle yemeğine katılarak Kozak gezisine katılacak ve yöre kültürü hakkında bili edinecekler.

9 Ekim 2013 Çarşamba günü Hollanda, Almanya, Letonya, Litvanya ve Kıbrıs Rum Kesiminden akademisyen ve uzmanların katılımıyla "Davranış Sorunları ve Psikiyatrik Bozukluğu olan Öğrenciler İçin Çözüm Önerileri" konulu konferans düzenlenecek.

Bergama Belediyesi meclis salonunda Çarşamba günü saat 09: 00 da başlayacak konferansın açılış konuşmalarını Bergama Kaymakamı Sayın Uğur KOLSUZ, Bergama Belediye Başkanı Sayın Mehmet GÖNENÇ ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İlyas DUMAN yapacak.

Konferansın oluşmasını ve Söz konusu AB projesinin mimarları bir gün önceden İlçeye gelerek hacılıklarını Berksoy turistik otelde yaptılar.

Sağdan sola APRİO Proje Koordinatörü Bart Swartz, Proje Uzmanı Süleyman Hayat, Nadra va Gallen, Dilek Cansevgisi, proje müdürü Marc Shöltz, Müdür Yardımcısı Ayhan Kuzu yapılacak önemli eğitim konferans için konferans hazırlıkları için gün boyu çalıştılar.

Eğitim İletişim danışmanlığını yerel Pusula gazetesinin yapmış olduğu Konferansa Denizcilik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, T.C. Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış'ın yanı sıra bölge milletvekillerinin de katılması beklenen konferansın Türkiye'de uluslar arası en ciddi eğitim konferansı olduğu ifade ediliyor.

Konferansla ilgili olarak Bergama Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mehmet TETİK : "Hollanda Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi projeleri arasında yerini alan bu çalışmanın bir parçası olmak bizi gururlandırmıştır. Altı ülkenin 2011 yılında başlatmış olduğu proje mesleki anlamda bizlerin vizyonunu geliştirdiği gibi aynı zamanda bölgemizde bulunan eğitim çalışanlarının da yararlanabileceği bir kaynağın oluşmasını sağlamıştır. Proje ortağı ülkelerden onlarca eğitim uzmanından destek alınarak oluşturulan dokümanlar www.appro.eu isimli internet sitemizde mevcuttur.Sizlere de sitemizin gelişmesine sağlayacağınız katkı için şimdiden teşekkür ederiz.

Bergama Rehberlik Araştırma Merkezi olarak elde ettiğimiz bilgi birikiminin davranış sorunları ve psikiyatrik bozukluğu olan öğrencilerin sorunlarının çözümünde referans olmasını umuyoruz.

2008 yılında Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Davranış Bozukluğu Gösteren Öğrencilerin Mesleki Eğitime Yönlendirilmesi" konulu Leonardo Da Vinci Vetpro projesiyle başlayan Avrupa Birliği projeleri süreci hazırlamış olduğumuz kitapçıkla tamamlanmış bulunmaktadır.

Değerli meslektaşlarımıza bundan sonra yapacağı çalışmalara projemizin kaynak teşkil etmesini umarız." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Duman'da "Eğitim iyi insan iyi vatandaş yetiştirmektir. İnsanlığa faydalı bireyleri topluma kazandırmaktır. Eğitimde girdiler toplumdan alınır, çıktılarda topluma verilir. Aile, anne, baba okul ve öğretmenin insan hayatında önemli yeri vardır.

Toplumu her yaştaki insanlar oluşturuyor. Toplum sağlam ve özürlü bireylerden oluşuyor. Eğitim olgusu toplumun tüm kesimlerini kapsamalıdır. Bu anlamda herkesi eğitme planımız ve programımız olmalıdır.

Bizim tarihimizde davranış bozukluğu, psikiyatrik bozukluğu olan insanları dışlamak yerine toplumda onlara en yüksek mertebeler verilmiştir. Davranış bozukluğu olan bireyler dışlanmamış, toplumun içinde yer almıştır. Toplumla kaynaşmıştır. Bu güzel ve özel yönümüz çağdaş birçok toplumda görülmemiştir. İnancımız; davranış bozukluğu olan,sorunu olan bireylerle ilgilenmemizi istiyor. Bireyleri davranış bozukluklarına götürecek durumların ortadan kaldırılması gerekiyor.

Tarihimizden ve kültürümüzden kaynağını alan kaynaştırma eğitimi ve iş okulları kavramının geliştirilmesi, paydaş ülkelerin ve tüm insanlığın bundan yararlanması arzumuzdur. Bu proje ile yıllarca ülkemizde uygulanan kaynaştırma eğitimi Avrupa ülkelerine örnek olması önemlidir. Dünyada insanların psikolojilerini bozan savaşların,gelir dağılımındaki adaletsizliğin önlenmesi dileğimizdir.Tüm insanların kardeş olduğu olgusu unutulmamalıdır.Yunusumuzun dediği gibi "yaradılanı severim Yaradandan ötürü" anlayışına tüm insanlığın ihtiyacı vardır.

Bu projeyi hazırlayan kurumlarımıza, öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hayırlı çalışmanın verimli olması dileğimdir." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bergama'da Uluslararası Konferansa Ev Sahipliği Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement