Berkin'i Anan Liselilere Başbakan'a Hakaret Gözaltısı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Berkin'i Anan Liselilere Başbakan'a Hakaret Gözaltısı

Berkin\'i Anan Liselilere Başbakan\'a Hakaret Gözaltısı
13.03.2014 19:24  Güncelleme: 20:55

İzmir'de 13 öğrenci polislere,"Gözaltına almayın Başbakan lehine tezahürat yapalım." dedi. Polisler Başbakan'a hakaretten öğrencileri gözaltına aldı.

İzmir Konak Meydanı'nda Tarihi Saat kulesi önünde Berkin Elvan'ı anan çoğu liseli 13 öğrenci, '155 Polis İmdat' hattına yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı.

"BERKİN ELVAN ÖLÜMSÜZDÜR" TEZAHÜRATI YAPILDI

İzmir Konak Meydanı'nda yer alan tarihi saat kulesi önünde yere serdikleri Berkin Elvan'ın fotoğrafı ve yüzlerine taktıkları maskeyle bir grup lise öğrencisi oturma eylemi yaptı. Lise öğrencileri hep bir ağızdan 'Berkin Elvan ölümsüzdür' ve 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı. Polis, önce öğrencilere herhangi bir müdahadelede bulunmazken, uzaktan seyretti. İddiaya göre daha sonra öğrenciler, Başbakan Erdoğan aleyhine sloganlar attı. Polis, bu sloganlarla ilgili '155 Polis İmdat' hattına çok sayıda şikayet geldiği gerekçesiyle gençlerin önce kimliklerini topladı, daha sonra da gözaltına aldı.

"BAŞBAKAN LEHİNE DE TEAZHÜRAT YAPALIM"

Kemeraltı Polis Merkez Amirliği'ne götürülmeden önce gençlerden bazıları 'Gözaltına almayın Başbakan lehine de tezahürat yapalım', 'Az sonra annem gelecek, 10 dakika bekleyebilir miyiz?' dedi. Ancak polis öğrencileri polis merkezine götürdü. Olayı gören DİSK Ege Şube Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir Barosu'na haber verdi. Bunun üzerine polis merkezine gözaltındaki öğrencileri savunmak üzere avukatlar gitti.

Berkin Elvan için bir diğer eylem ise Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda yapıldı. Gezi Parkı eylemleri'ndeki gibi aralarında lise öğrencileri'nin de bulunnduğu 8-10 kişilik bir grup, 'Duran Adam' eylemi yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berkin'i Anan Liselilere Başbakan'a Hakaret Gözaltısı - Son Dakika


Advertisement