Beyaz Saray Önünde Eylem - Son Dakika
Güncel

Beyaz Saray Önünde Eylem

Beyaz Saray Önünde Eylem

ABD’li Mısırlılar, Beyaz Saray önünde Mısır’daki askeri darbeyi ve katliamları protesto etti

22.09.2013 00:29

ABD'li Mısırlılar, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi görevinden uzaklaştıran askeri darbe ile darbe sonrası Rabiatül Adeviyye Meydanı'nda yaşanan katliamları protesto etti.

Beyaz Saray önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik Mısırlı bir grup, ellerinde Mısır bayrakları taşıdı. Giydikleri "Rabia" işaretli tişörtlerinin yanı sıra "Mısır'da masum göstericileri katletmeyi durdurun",  "Ordu ve demokrasi hiçbir zaman birlikte olamaz", "Katil Sisi" yazılı dövizler taşıyan grup, "Mermileri değil sandığı destekleyin" ve "Mısır'da demokrasi istiyoruz" sloganları attı. Grup ayrıca ABD Başkanı Barack Obama'ya seslenerek, Mısır'da yaşananları "darbe" olarak adlandırması çağrısında bulundu.

Demokrasi ve İnsan Hakları için Mısırlı Amerikalılar adlı sivil toplum kuruluşunun yöneticisi Akram Elzend, Obama dahil tüm dünya liderlerinin Mısır'da yaşananları darbe olarak tanımalarını, demokrasi yanlılarına yönelik ordunun katliamlarını kınamalarını ve demokrasiye sahip çıkmalarını istedi. Elzend, açıklamasında ayrıca Mısır'da birçok basın mensubunun öldürüldüğüne dikkati çekerek, askeri yönetimin medyanın sesini kısmak istediğini kaydetti. - Michigan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beyaz Saray Önünde Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement