Beylikdüzü de AB'ye Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü de AB'ye Hazırlanıyor

Beylikdüzü de AB\'ye Hazırlanıyor

İstanbul AB'ye Hazırlanıyor Projesi" kapsamında düzenlenen "Şehir Eşleştirme Programı Çalıştayı"nın ilk gününde sunumunu yaptı.

24.05.2013 11:28

Beylikdüzü Belediyesi, "İstanbul AB'ye Hazırlanıyor Projesi" kapsamında düzenlenen "Şehir Eşleştirme Programı Çalıştayı"nın ilk gününde sunumunu yaptı. Belediye Başkanı Uzun'un yaptığı sunum, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü'nün, yeşili ve planlı yerleşimi ile örnek bir ilçe olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin birlikte organize ettiği "İstanbul AB'ye Hazırlanıyor Projesi"nin masaya yatırıldığı "Şehir Eşleştirme Programı Çalıştayı" Gayrettepe Dedeman otel'de başladı. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, projenin İstanbul için AB ülkeleri ile önemli işbirliklerine yol açacağını ve bu eşleşmelerin ülkeler adına karşılıklı fayda sunacağını ifade eden bir konuşma yaptı. Bakan Bağış konuşmasında, "Avrupa'nın en Asyalısı ve Asya'nın en Avrupalısı" olarak ifade ettiği Türkiye'nin AB standartlarını yakalamak maksadıyla çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydetti. Şehir eşleştirme programı kapsamında projeye İstanbul'dan, aralarında Beylikdüzü'nün de bulunduğu 10 ilçe dahil olurken, AB ülkelerinden de 14 şehir katıldı.

Başkan Uzun, Beylikdüzü'nü Tanıttı

Beylikdüzü Belediyesi Strateji Bürosu ve ilgili müdürlüklerin ekip olarak yer aldığı programın eşleştirme metodolojisine geçilen ikinci oturumunda Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü ilçesini tanıtan ve ilçenin avantajlı yanlarını ön plana çıkaran kapsamlı bir sunum yaptı. Başkan Uzun, "İstanbul artık Türkiye'nin Dünya'ya açılan önemli bir kapısı olmuş durumda. AB projelerinin içinde yer alarak, uluslararası arenada da var olduğumuzu göstermekteyiz. Böylesine önemli işbirliklerinin daima içinde yer almayı hedefliyoruz. Beylikdüzü Belediyesi olarak örnek alacağımız ilçe belediyelerin artı değerlerini iyi analiz edip, kendi ilçemizde nasıl bir uyum için hayata geçirebileceğimize yönelik ciddi çalışmalar içine gireceğiz ve Beylikdüzü'nün birçok üstün yönü de dünya ülkelerimize örnek teşkil edecektir" dedi.

Katılımcılardan büyük ilgi

Başkan Uzun'un video gösterisi ve slayt eşliğindeki Beylikdüzü sunumu, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Sunum yapan konuşmacıların, izleyicilerden gelen soruları da cevaplandırdığı program 24 Mayıs Cuma günü tamamlanıyor.

Programa; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile birlikte Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, bakanlık bürokratları, İstanbul'un bazı ilçelerinin ve konuk şehirlerin belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve çok sayıda yetkili katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü de AB'ye Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement