Beylikdüzü Mehmet Akif'i Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü Mehmet Akif'i Unutmadı

Beylikdüzü Mehmet Akif\'i Unutmadı

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, İstiklal Marşı’nın kabulünün 93. yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda amacının Mehmet Akif Ersoy gibi nesiller yetiştirmek olduğunu dile getirdi.

13.03.2014 12:53

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda amacının Mehmet Akif Ersoy gibi nesiller yetiştirmek olduğunu dile getirdi.

Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol'un da katıldığı Beylikdüzü Kültür Merkezi'ndeki programda Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ile ilgili panel düzenlendi. İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programda İstiklal Marşı'nın yazıldığı yıllar anlatıldı, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy anıldı. Programda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Mehmet Akif Ersoy'u anlattı; birçok şairin şiir yazdığını ancak hiçbirisinin Mehmet Akif Ersoy gibi yazamadığını dile getiren başkan Uzun, O'nun şiirleriyle bir milletin cesaretlendiğini ifade etti.

"MEHMET AKİF ÖRNEK BİR KİŞİLİK"

Milli mücadele yıllarında yaşadığı sıkıntılara rağmen halkı cesaretlendirmek amacıyla yazdığı İstiklal Marşı'nın dünyanın anlamlı ülke marşlarından olduğunu dile getiren Başkan Uzun, İstiklal Marşı'nı çok iyi anlamak ve kıymetini de bilmek gerektiğini ifade etti. Akif'in bıraktığı eserler ve kişiliği ile de örnek olduğunu söyleyen Başkan Uzun, bu ülkenin amaçlarından en önemlilerinden birinin de Akif gibi nesiller yetiştirmek olduğunu vurguladı. Başkan Uzun, Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadeleyi verenleri rahmetle andığınız dile getirdi. Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol da konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un Milli mücadeleye duruşu ve yazdığı şiirlerle büyük destek verdiğini belirterek, gün dolayısıyla kendisini bir kez daha rahmetle andıklarını ifade etti.

SERGİ VE ŞİİRLERİYLE ANILDI

Programda ayrıca, 'Dört yönüyle bir mütefekkir' adı ile Mehmet Akif Ersoy'un hayatı, duruşu, eserleri ve manevi yönünün konu edildiği panel düzenlendi. Semih Çek'in moderatörlüğünü yaptığı panelin konukları ise Mehmet Nuri Yardım, Tahsin Yıldırım, Recep Garip ve Mehmet Cemal Çiftçi oldu. Programda Bedirhan Gökçe de Akif'in şiirlerini seslendirdi. Program öncesinde de 'Yaşamının Tanıklarıyla Mehmet Akif' adlı sergi açıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beylikdüzü Mehmet Akif'i Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement