Beylikdüzü Tüketici Hakem Heyeti Avm'lerde Vatandaşları Bilgilendiriyor - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü Tüketici Hakem Heyeti Avm'lerde Vatandaşları Bilgilendiriyor

Beylikdüzü Tüketici Hakem Heyeti Avm\'lerde Vatandaşları Bilgilendiriyor

Beylikdüzü Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti, ilçe sınırları içinde yer alan alışveriş merkezlerini ziyaret ederek vatandaşları tüketici hakları konusunda bilgilendirmeye başladı.

04.03.2014 11:14

Beylikdüzü Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti, ilçe sınırları içinde yer alan alışveriş merkezlerini ziyaret ederek vatandaşları tüketici hakları konusunda bilgilendirmeye başladı.

Beylikdüzü Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Mehmet Erdil, üyeler Serpil Ülker, Ruhi Orhan, Hasan Keleş ve Üzeyir Çöl'den oluşan heyet, alışveriş merkezlerinde tüketicilerle görüşüp aldıkları mal ve hizmetlerle ilgili haklarını anlattılar. Vatandaşların, aldıkları mal ve hizmetle ilgili bilinçli olmaları gerektiğini belirten Beylikdüzü Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Mehmet Erdil, "Pek çok vatandaşımız aldığı bir ürün ya da hizmetle alakalı haklarının ne olduğunu bilmiyor. Mesela alınan bir ürün 30 gün içerisinde arızalanırsa tüketicinin ürünü iade edip ücretini alma hakkı var. Ayrıca bir ürünün 2 yıllık garanti kapsamında ilk yıl 4 defadan fazla, ya da iki yılda 6 defadan fazla arıza yapması durumunda vatandaşlarımızın ürünü iade veya değiştirme hakkı var. Vatandaşlarımız aldıkları bir ürünle ilgili bir kusur ve ayıp tespit ettiklerinde, şikayetlerini satıcı ile çözemediklerinde tüm belge ve bilgilerle bize müracaat ettikleri takdirde gerekli işlemlere başlıyoruz ve en kısa sürede sonuçlandırmaya çalışıyoruz" dedi.

Alışveriş merkezi ziyaretinde esnafla görüşen heyet üyeleri amaçlarının tüketici ile satıcı arasında hakkaniyetli bir şekilde hakemlik yapmak olduğunu dile getirdiler.

Ayda ortalama 400, yılda ise 10 bin civarında şikayet dosyası aldıklarını belirten Heyet Başkanı Mehmet Erdil, "Bu dosyaların çoğunda tüketiciler haklı bulunmaktadır. Çok az da olsa esnafın haklı olduğu durumlar da oluyor. Biz bazı durumlarda hem tüketiciyi, hem de satıcıyı davet edip iki tarafı da dinleyerek hakkaniyetli bir karar vermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Heyet üyeleri, Beylikdüzü'nün tüketici şikayetleri açısından bir çok ilçeden 10 kat daha yoğun olduğunu hatırlatarak, huzur haklarının bakılan şikayet dosyası sayısına göre belirlenmesi gerektiğini kaydettiler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Beylikdüzü Tüketici Hakem Heyeti Avm'lerde Vatandaşları Bilgilendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement