Beyoğlu'nda Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu'nda Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü

Beyoğlu\'nda Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü

Beyoğlu'nda Down Sendromu Derneği'nin düzenlediği ve geleneksel hale gelen 'Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü'nün ikincisi gerçekleştirildi.

02.10.2011 18:02

Beyoğlu'nda Down Sendromu Derneği'nin düzenlediği ve geleneksel hale gelen 'Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü'nün ikincisi gerçekleştirildi. Ünlü isimlerin de katılarak destek verdiği yürüyüşe aileleriyle katılan Down sendromlu çocuklar, çaldıkları müzikler eşliğinde neşeli vakit geçirdiler.

Down Sendromlu hastalığı ile ilgili çeşitli sivil toplum kuruluşları üyesi yaklaşık 500 kişilik grup, saat 15.00 sıralarında Galatasaray Meydanı'nda toplandı. Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman, eşi Gizem ve çocukları Yiğit ile Efe Akman, Galatasaray Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Basketbol Şube Başkanı Dilara Endican, oyuncu Bekir Aksoy, CNN Türk haber spikeri Özge Uzun ve eşi Volkan Üst'ün de aralarında bulunduğu katılımcılar, "Yaşasın Kromozom Kardeşliği", "O benim de arkadaşım", "Gerçek dostlar kromozom saymazlar", "Hep beraber el ele" yazılı dövizler taşıdılar. Grup, daha sonra Tünel istikametine yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında özellikle Down Sendromlu çocukların davul çaldığı ritim grubu, vatandaşların ilgisini çekti. Down Sendromu Derneği'nin düzenlediği yürüyüşe, Dost Yaşam DS Vakfı, Batman DS'lu Melekler Derneği, Tomurcuk Vakfı, Çocuk ve Gençlik Ruh Sağlığı Derneği gibi birçok dernek ve sivil toplum örgütü destek verdi. Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüş grubun Tünel'den tekrar Galatasaray'a yürümesinin ardından son buldu. - İstanbul/ Beyoglu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beyoğlu'nda Down Sendromu Dostluk Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement