Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan Hedefim Bilardoyu En Popüler 10 Spor Arasına Sokmak" - Son Dakika
Güncel

Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan Hedefim Bilardoyu En Popüler 10 Spor Arasına Sokmak"

Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan Hedefim Bilardoyu En Popüler 10 Spor Arasına Sokmak"

Uğur DEMİRKIRDI - Mustafa AKIN - Kırşehir - DHA Dünya şampiyonu çıkarmış bir spor dalı olan bilardoda Türk sporcular başarılarla dolu bir yılı geride bırakmak üzere. Yaklaşık olarak 1,5 yıl (Mayıs 2014) önce göreve gelen Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, kısa sürede hem camiayı birleştirdi, hem bilardoseverlerin ilgisini yeniden bu spora topladı hem de yaptığı icraatlar ve projelerle güvenilen, sevilen bir Başkan olarak nam saldı.

24.12.2015 10:29

Uğur DEMİRKIRDI - Mustafa AKIN - Kırşehir - DHA

Dünya şampiyonu çıkarmış bir spor dalı olan bilardoda Türk sporcular başarılarla dolu bir yılı geride bırakmak üzere.

Yaklaşık olarak 1,5 yıl (Mayıs 2014) önce göreve gelen Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, kısa sürede hem camiayı birleştirdi, hem bilardoseverlerin ilgisini yeniden bu spora topladı hem de yaptığı icraatlar ve projelerle güvenilen, sevilen bir Başkan olarak nam saldı. Ersan Ercan döneminde 22 yıllık federasyon tarihinin en yüksek madalya sayısına ulaşıldı.

Ersan Ercan DHA'ya yaptığı açıklamalarda başlangıç noktasını şöyle anlattı

Mayıs 2014'te göreve geldik. Göreve geldikten sonra ilk amacımız bilardonun çehresini değiştirmek, kamuoyuna bu sporu daha iyi anlatabilmekti. Bilardonun sunumunu daha iyi yapabilmekti. Ben bilardonun içinden gelen bir başkanım. 27 yıllık bir bilardo kariyerim, geçmişim var. Bilardo oynarken, sporcusuyken gördüğüm yanlışlıkları ya da ben başkan olsam neler yapardım diye düşündüğüm şeyleri hayata geçirmeye çalıştım ve avantajlıydım. Nelerin yapılması gerektiğini biliyordum. Camiadan bir çok şu anki sporcu benim normal arkadaşım zaten. Onların ne istediklerini biliyordum.

Bilardonun iklimi çok güzel bir şekilde değişti

İşim zordu ama kolay yürüdü. Bir de sevdiğiniz bir işi yapıyorsanız hem çalışmış olmuyorsunuz hem de yolunuz daha açık oluyor. Allah da kolaylıklar sağladı ve bir buçuk senede gelinen nokta çok farklı. Bilardonun iklimi çok güzel bir şekilde değişti ve ben de bundan mutluluk duyuyorum.

Camiadaki birlikteliği nasıl sağladı

Ben başkanlık yapmadım ben bilardoyu yönettim. Son derece iyimserce, arkadaşça, arkadaşlarımın ve camianın bana olan desteği ile birlikte bunu hep beraber yaptık. Hiç bir federasyon başkanına olmayacak bir destek nasip oldu bana. El birliği ile bilardoyu nasıl daha hak ettiği yerlere getirebilirizi düşündük ve sağ olsun camia olağanüstü bir destek verdi. Biz de durmadık, gece gündüz çalıştık, yeni projeler, yeni emekler verdik.

Bilardo artık daha iyi tanınıyor. Maçlara basın ilgi gösteriyor, tv'ler yayınlıyor

Şu anda gelinen noktada bırakın uluslararasını, ulusal maçlarımız bile televizyonlarda naklen yayınlanmakta. Basında çok büyük bir yer alıyoruz. Bilardo artık tanınıyor. Sosyal medyada çıkan haberler belki de eskiye göre 50 kat daha artmış durumda böylelikle insanlar artık bilardoya bakış açılarını değiştrdiler. Tekrar bilardoya döndüler. Artık veliler çocuklarını antrenörler eşliğinde spor salonlarına götürüp ders aldırıyorlar, bilardoyu öğrenmesini sağlıyorlar. Bu da çok bir federasyon başkanı olarak çok mutluluk verici bir şey

Başkan Ersan Ersan'ın gençlere yönelik projesinde onları sanal alemin pençesinden kurtarmak var

Bilardonun son zamanlarda daha çok takip edildiğini anlatan Başkan Ercan konuşmalarına şöyle devam etti

Dediğim gibi bu naklen yayınların, basında daha çok çıkmamızın sonucunda özellikle son 6 ay içerisinde inanılmaz masa talepleri oluştu. Belki de her gün masa talebi geliyor okullardan, kredi yurtlar kurumlarından,üniversitelerden hep istek var. Bu da bilardoya olan ilginin ve açlığın belki bir neticesi. Hepsini tabii ki karşılayamıyoruz ama karşıladıklarımız da oluyor. 2016 ve 2017 yılında okullarda bilardo projemiz var. Her okula bir bilardo masası projemiz var. Tabi bunu antrenörler eşliğinde, sadece bilardo masası kurmak yetmeyecek. Antrenörler eşliğinde oradaki gençlerimizi bu sporla tanıştırmak ve sevdirmek.

Bilardo sosyalleşme içinde çok güzel bir araç

Onları bilhassa her zaman söylediğim cümlemi tekrar edeyim, 'sanal uyuşmanın pençesinden kurtarmak' istiyoruz. Biliyorsunuz ki 12-17 yaş gençliği tam bir sanal uyuşma pençesinde. Gerçek bir şey yapmıyorlar. Onları sporla buluşturmak, bir monitörün başından ayrılmıyorlar ve sosyalleşemiyorlar. Bilardo sosyalleşme içinde çok güzel bir araç. Onları bilardoyla tanıştırmak sporla tanıştırmak en büyük hedeflerimiz. Zaten bilardo masası olan okullar yapılan araştırmalarda devamsızlığın azaldığı matematik ve fizik notlarının arttığı bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.

Türkiye'nin en çok yapılan 4'üncü sporuyuz

Şu anda Türkiye'nin en çok yapılan 4'üncü sporu olduklarını ama bu oranda popüler olmadıklarının altını çizen Ersan Ercan; Diğer branşlardan çok farklıyız Türkiye'de milyonlarca insan en az bir kere eline ıstakayı alıp bilardo oynamıştır. Bu çoğu sporda yoktur. Belki de sporların yüzde sekseninde, doksanına bu potansiyeli bulamazsınız. Her yerde de bulabiliyorsunuz. Televizyonda çıktığında mutlaka seyrediyorsunuz ekrana çok yakışan bir spor, temiz bir spor. Analitik düşünceyi geliştiren bir spor. Gençlerimizin boş vakitlerini değerlendirmesi ve sosyalleşmelerinde çok büyük artı değer taşıyor. Böyle bir sporun federasyon başkanı olmaktan, böyle bir sporu yönetmekte ve sporcusu olmaktan mutluyum. Umarım hedeflerimize birkaç sene sonra daha da yaklaşırız. Amacım Türkiye'de en çok oynanan 4'ünü sporu ama en popüler 10 spor arasına sokmak istiyorum. Bilardo denilince herkesin bilmesini tanımasını ve oynamasını sağlamak istiyorum. Dediğim gibi en büyük hedefim en popüler 10 spor arasına sokmak Türkiye'de diye konuştu.

2015'deki başarıyı 2016'da tekrarlamak istiyoruz

2015 yılının Türk bilardosu için altın değerinde olduğunu belirten Ercan, İstiklal Marşı'nı okutturmadın ve Türk Bayrağı'nı defalarca göndere çektirmenin gururunu yaşadıklarını ifade ederek şunları söyledi Şu anki 22 yıllık federasyon tarihimizin en yüksek madalya sayısına ulaştık. 17 tane uluslararası madalya kazandık. Girdimiz her şampiyonada aşağı yukarı madalya kazandık. İstiklal Marşımızı defalarca okuttuk, bayrağımızı göndere çektik. Avrupa şampiyonluğumuz, dünya kupası şampiyonluğumuz defalarca oldu. Bizim altın yılımızdı. İnşallah 2016'da bunu tekrarlarız. 2017'de daha çok madalya getiririz. Tabii ki başarı sadece madalya ile değil. Madalya işin belki yüzde 50'si ama gençlerimize ve insanlarımıza bilardoyu sevdirmek, oynamalarını sağlamak ve bilardonun ne kadar güzel bir spor olduğunu öğretmek bizim birinci önceliğimiz. Bunu da yavaş yavaş başardığımızı düşünüyorum. 2 yıllık bir süre koydum hedef için önüme. 2 yıl sonra 2017 sonunda belki Türkiye'nin çok fazla kesimi bilardoyu konuşacaktır diye düşünüyorum.

Kırşehir'deki final etabının önemi ve içeriği hakkında...

Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Kırşehir'deki final etabı sonrası milli takımın belirleneceğini hatırlatarak konuşmalarını şöyle tamamladı

2015 Şubat ayında birinci etapla başlamıştık toplamda 800 kişi ile başladık. 800 kişi 2'nci, 3'üncü etaplarda elemelerden sonra final etabında 32 kişi ile yarışıyoruz. 4 etap sonunda ilk 4'e giren genel klasmana kalan sporcularımız 2016 yılında milli takım oluşturacaklar. Yine genel klasmanda 1'inci olan şampiyon olmuş olacak. O da doğal olarak burada belli olacak. Kupasını burada alacak. Turnuva bittiğinde milli takımların kimlerden oluştuğu belli olacak, en önemli turnuva. Oyunculara bakıyorum 2'nci gün çok güze hazırlanmışlar, inanılmaz güzel maçlar çıkıyor heyecan dorukta. Biz de önümüzdeki 3 gün boyunca neler olacağını bekliyoruz. Umarım hak eden, iyi olan kazanır ve bizleri Avrupa ve dünyada iyi bir şekilde temsil eder.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bilardo Federasyonu Başkanı Ercan Hedefim Bilardoyu En Popüler 10 Spor Arasına Sokmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement