Bilecik'te "acil müdahale" kursu - Son Dakika
Güncel

Bilecik'te "acil müdahale" kursu

Bilecik\'te "acil müdahale" kursu

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Daire Başkanlığı'nca düzenlenen "acil müdahale" kursuna katılanlara sertifikaları verildi.

11.10.2013 18:08

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Hareket Daire Başkanlığı'nca düzenlenen "acil müdahale" kursuna katılanlara sertifikaları verildi.

Özel Hareket Daire Başkanlığı'nca, Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde (POMEM) gerçekleştirilen ve Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 1 komiser yardımcısı ve 19 polis memurunun katıldığı 10 günlük eğitimde, tabanca temel atış, ileri seviyeye atış ve temel operasyon teknikleri anlatıldı.

Eğitime katılan personelin gerçek silahlarla yakın ve uzak atış ile senaryo gereği rehine kurtarma operasyonu canlandırılırken, personelin hedefi isabet ettirmesi izleyiciler tarafından alkış aldı.

Bilecik Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün bulunmadığını, bundan dolayı önemli operasyonlar olduğu takdirde "acil müdahale timi" ismiyle değişik şubelerde çalışan personelin eğitim aldığını söyledi.

Eğitimi alan personelin yetenek, bilgi ve becerilerini geliştirdiklerini anlatan Özüdoğru, "Bu hizmeti aldıktan sonra operasyonları yapacak anlamına gelmiyor. Olduğu takdirde de katkılarıyla büyük bir ihtiyacımızı giderdiler. Personelimiz, kısa sürede spor, kondisyon amaçlı gerekse silah atışı, gerekse kurtarma operasyonu gibi konularda eğitim alarak ihtiyacımızı giderecekler" dedi.

Konuşmanın ardından Özüdoğru ve POMEM Müdürü Hasan Uğural ile emniyet müdür yardımcıları, eğitim veren Özel Hareket personeline ve eğitime katılan personele sertifikalarını ve hediyelerini verdi.

Muhabir: Muhsin Arslan

Yayınlayan: Mürsel Çetin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilecik'te 'acil müdahale' kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement