Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı. - Son Dakika
Güncel

Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

Glokom haftası ve göz sağlığı konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

19.03.2013 11:52

11-17 Mart 2013 Dünya Glokom Haftası nedeniyle, 18 Mart 2013 tarihinde İl Sağlık Müdürlüğü'nde "Glokom ve Göz Sağlığı" konulu bilgilendirici toplantı yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şubesi tarafından "Sağlıkta Eğitim Günleri" etkinlikleri kapsamında düzenlenen toplantıya Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Cüneyt ÖZMEN konuşmacı olarak katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Sağlık Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Sağlık Müdürlüğü personelleri katıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dr. Cüneyt Özmen:' Halk arasında "Göz Tansiyonu" ya da 'Karasu Hastalığı "olarak bilinen glokom, göz içi basıncının sıklıkla yükselmesi nedeniyle görme sinirinin hasara uğramasıdır. Buna bağlı olarak kişinin görme alanı yavaş yavaş daralır.

Kendini hastalığın en son aşamalarında fark ettiren sinsi bir hastalık olan glokom, geç tanı konulduğunda görme sinirinde onarılması mümkün olmayan ciddi tahribatlar oluşturabilmektedir. Bu yüzden 40 yaşından sonra her yıl düzenli olarak göz muayenesinden geçilmeli ve bu hastalık riski en aza indirilmelidir.' dedi.

Bunun yanı sıra göz sağlığıyla ilgili güncel konulara da değinen Dr.Özmen; lens kullanımları, lazer ameliyatları, masa başında uzun süreli bilgisayar kullanımında göz sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler, güneşin zararlı etkilerinden korunma ve güneş gözlüğü seçimi gibi konulara değinerek, slayt gösterisi eşliğinde dikkat çekici bilgiler verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement