Yerli otomobile ilişkin bir soruyu yanıtlayan Işık, artık otomobilde bir paradigma değişimi yaşandığına dikkati çekerek, otomobil teknolojilerinde ciddi bir değişim olduğunun altını çizdi.
Fikri Işık, yerli otomobilin yeni teknolojileri geliştirmek için bir platform olduğunu dile getirerek, örneğin bataryanın sadece arabada değil, insansız hava aracından, akıllı evlere kadar kullanılacak bir ürün olduğunu ancak bunun ticarileştirilmesi gerektiğini, bunun da ancak yerli otomobil ile olabileceğini ifade etti.
Bakan Işık, "İnşallah 2016'da her türlü mevsim, iklim ve arazi şartında deneyeceğimiz 30-40 araç üretmeyi hedefliyoruz. 2020'den önce de inşallah 2019 sonuna kadar da Türkiye'de bunun seri üretimini başlatmayı hedefliyoruz. Bu tam dünyada da otomobil sektöründe bir geçiş dönemine işaret ediyor. İnşallah bir aksilik olmazsa, Türkiye'nin bu noktada istikrar yönünden bir problemi olmazsa, bu projeyi biz programladığımız şekilde sürdürürsek inanıyoruz ki 2020 yılında insanlarımızın tercihine bir Türk markasını da sunmuş olacağız" dedi.
Yerli otomobile bir isim düşünüp düşünmediklerine yönelik bir soruyu Işık, şöyle yanıtladı:
"İsimlerini tasarlama noktasında değerlendireceğiz, şu anda bir isim özellikle vermiyoruz. Biz AR-GE'yi TÜBİTAK olarak üstleniyoruz ama işin seri üretiminde bir babayiğit istiyoruz. Özel sektörün üretimde bulunması temel tercihimiz. Buna yönelik bazı çalışmalarımız, girişimlerimiz var ama özel sektörde bir babayiğit çıktıktan sonra isim de dahil tesislerin nereye kurulacağı, nasıl bir pazarlama stratejisi ve fiyat politikasıyla onları bu babayiğit ile kararlaştıracağız. Biz şu anda daha çok bu araçların teknoloji geliştirilmesine odaklanmış durumdayız. Bir yandan da babayiğit ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor."
Son Dakika › Güncel › Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Gündeme İlişkin Soruları Yanıtladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?