Bilimsel Verilerle Bilinçli Tarıma BAKA Desteği - Son Dakika
Güncel

Bilimsel Verilerle Bilinçli Tarıma BAKA Desteği

Bilimsel Verilerle Bilinçli Tarıma BAKA Desteği

Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanvekili Memduh Oğuz, laboratuvarın açılışını gerçekleştirdi.

29.06.2012 09:50

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) 2010 Yılı Mali Destek Programı'nda hibe desteği verdiği, toprak ve bitki analizi yapma alışkanlığını kazandırıp bilimsel verilerle bilinçli tarım uygulamaları gerçekleştirip daha bol ve kaliteli ürünler almak amacıyla Isparta İl Özel İdaresi'nin "İl Özel İdaresi Toprak - Bitki ve Su Tahlil Laboratuvarının İyileştirilmesi Projesi" hayata geçirildi.

Isparta İl Özel İdaresi Kompleksi'ndeki törene Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanvekili Memduh Oğuz, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, BARO Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, BAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Pehlivan, TKDK İl Koordinatörü Ramazan Çelebi, Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, daire müdürleri ile İl Özel İdaresi çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tufan Uysal, BAKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Pehlivan ve İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun törendeki konuşmalarında; projenin hazırlanma süreci, amacı ve beklenen sonuçları ile BAKA'nın sağladığı destekle ilgili bilgi verdi.

'İl Özel İdaresi Toprak-Bitki ve Su Tahlil Laboratuvarı'nın açılış kurdelesini Isparta Valisi Memduh Oğuz, protokol üyeleri ile birlikte kesti. Vali Oğuz, laboratuvarın hayata geçirilmesinde BAKA ve İl Özel İdaresi ile emeği geçen herkese teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

Törene katılanlar 'Isparta İl Özel İdaresi Toprak-Bitki ve Su Tahlil Laboratuvarı'nı gezerken, BAKA'nın desteğiyle hayata geçirilen laboratuvarın üreticilere büyük hizmet vereceği vurgulandı. Numunelerin sonuçlarının en geç 3 günde verileceği laboratuvar ile hedeflerin 'bol ve kaliteli ürünler almak, bu ürünleri iç ve dış pazara satarak gelir elde etmek, elde edilen gelir artışına bağlı olarak yeni istihdam sahalarının açılması, toprak ve suyun gübrelerden kaynaklı kirletilmesinin önüne geçmek, üreticileri bilinçlendirerek her üreticinin analiz yaptırır hale gelmesi" olduğu kaydedildi.

'Toprak ve bitki analizi yapma alışkanlığı kazandırarak, bilinçli gübrelemeyi sağlamak" amacıyla Isparta İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan proje, BAKA'nın 2010 Yılı Sanayi ve Turizm Sektörlerinde Rekabetçiliğin Artırılması Mali Destek Programı kapsamında yüzde 73.05 oranında hibe desteği almaya hak kazandı. 454 bin 779 TL toplam bütçesi bulunan projede, BAKA tarafından 332 bin 216 TL hibe desteği verilerek tamamlanan Toprak, Bitki ve Su Analiz Laboratuvarı hizmet vermeye başladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilimsel Verilerle Bilinçli Tarıma BAKA Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement