Bilişim ve Teknolojide Girişimciler Yetiştirilecek - Son Dakika
Güncel

Bilişim ve Teknolojide Girişimciler Yetiştirilecek

Bilişim ve Teknolojide Girişimciler Yetiştirilecek

Mersin'de, bilişim ve teknoloji alanında girişimciler yetiştirmek ve sektörün kalifiye elaman ihtiyacını karşılamak için Mersin Teknopark, Toros Üniversitesi ve İŞKUR iş birliğinde proje hazırla...

09.12.2013 14:49

Bilişim ve teknoloji alanında girişimciler yetiştirmek ve sektörün kalifiye elaman ihtiyacının karşılanması amacıyla Mersin Teknopark, Toros Üniversitesi ve İŞKUR iş birliğinde proje hazırlandı.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, valilik binasında düzenlenen proje protokol imza töreninde, üniversitelerin bilimsel bilgilerin üretildiği ve toplumların hedeflerine ulaşmasına en büyük katkıyı sağlayan önemli kurumlar olduğunu belirtti.

Üniversitelerin bir yandan da dünyanın ekonomik kalkınmasına büyük katkılar sunduğuna dikkati çeken Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Bu doğrultuda ülkemizde son yıllarda üniversitelerin sayısındaki artış memnuniyet vericidir. Kentimizde bulunan Mersin, Çağ ve Toros üniversiteleriyle ilimiz köklü ve güçlü geçmişiyle, geleceğe daha güvenli ve emin adımlarla ilerlemekte. Türkiye'nin, dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi arasında yer alma hedefine ulaşması, şüphesiz yetişmiş insan gücü ve bilgi gücüyle gerçekleşecek. Bundan yola çıkarak bilişim teknolojisi temelli projelerin geliştirilerek, yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi bir zorunluluk haline gelmiştir. Mersin Üniversitesi yerleşkesinde yer alan ve faaliyetlerini devam ettiren Mersin Teknopark, hem firma hem doğrudan üretim hem de nitelikli genç istihdamı açısından önemli bir başarı sağlamaktadır. Bunu kurumsallaştırmak, gelecek açısından daha güçlü ve zengin bir boyuta taşımak amacıyla bugün, üç kuruluşun iş birliğinde Mersin'de özel bir projeyi hayata geçiriyoruz."

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ise öncelikli hedefleri olan istihdama yönelik faaliyetlerin devam ettiğini hatırlatarak, "Üniversitedeki gençlerimiz, proje çerçevesinde alacakları eğitimler ve üretecekleri projelerle iş sahibi olacak ve istihdama büyük katkılar sunacaklar" dedi.

Mersin Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz da projeyle firmaların kaliteli personele ulaşabilmelerini kolaylaştırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Proje sayesinde üniversite öğrencilerinden yeni girişimciler çıkartmaya çalışacaklarını vurgulayan Durmaz, "Üniversitelerin iş başı eğitimi kapsamında öğrencilerin Teknopark'ta eğitim almalarını ve firmalar tarafından sahada yetişmelerine imkan sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen ise projeyle bir rüyanın gerçekleştiğini, bu çalışmayla bilişim ve teknolojide girişimciler yetiştirilip, kalifiye eleman ihtiyacının karşılanacağını kaydetti. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilişim ve Teknolojide Girişimciler Yetiştirilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement