Bingöl'de AK Parti Kazandı - Son Dakika
Güncel

Bingöl'de AK Parti Kazandı

Bingöl’de resmi olmayan sonuçlara göre, yerel seçimleri AK Parti adayı Yücel Barakazi kazandı.

31.03.2014 09:29

Bingöl'de resmi olmayan sonuçlara göre, yerel seçimleri AK Parti adayı Yücel Barakazi kazandı. Bingöl'de dün sabah 07.00'de başlayan oy kullanma işlemi akşam 16.00'ya kadar devam etti. Oy kullanma işlemleri tamamlandıktan sonra sandıktan Bingöl Adliye sarayına getirildi. İlçe Seçim kurulunca yapılan oy sayımı sabah saatlerine kadar devam etti. Yapılan oy sayımından sonra resmi olmayan verilere göre, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yüzde 57, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yüzde 25, Saadet Partisi (SP) yüzde 8, HÜDA PAR yüzde 3 ve diğer partiler ve diğer partiler yüzde 7 oranında oy aldı.

Bingöl merkezde en yakın takipçisi ve güçlü rakibi olarak gösterilen Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) yaklaşık 15 bin oy fark atan AK Parti, Yücel Barakazi ile Bingöl Belediyesi'ni elinde tutmayı başardı. Barakazi, Uluslararası ilişkiler uzmanı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

BİNGÖL İLÇE BELEDİYELERİ;

ADAKLI

Adaklı ilçesinde Zeki Işık ile 2014 seçimlerine giren AK Parti bir kez daha seçimi kazandı.

GENÇ

Bingöl'ün Genç ilçesinde daha önce belediye başkanlık görevini yapan AK Parti adayı Mehmet Hadi Topraktan, görevi bir kez daha devraldı. İlçede yapılan oylamaya göre, AK Parti adayı Mehmet Hadi Topraktan 4 bin 695, en yakın takipçisi Saadet Partisi adayı İlhan Demir 2 bin 290 oy aldı.

SOLHAN

2014 seçimlerinde Niyazi Çavuşoğlu'nun aday olmayacağını açıklamasının ardından Abdulhakim Yıldız'la seçimlere giren AK Parti, büyük bir oy farkıyla Solhan ilçesini elinde tutmayı başardı.

Oy kullanma işleminin ardından yapılan sayımda AK Parti adayı Yıldız aldığı 4 bin 596 oyla ilçenin yeni belediye başkanı olurken, SP adayı 2 bin 22 oy aldı.

KARLIOVA

Karlıova ilçesini elinde bulunduran Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) bayrağı AK Parti Belediye Başkan adayı Veysi Bingöl'e devretti.

AK Parti adayı Veysi Bingöl Bin 553 oy alarak Karlıova'nın yeni belediye başkanı olurken, BDP adayı Abdurrahman Karabulak Bin 164 oy aldı.

KİĞI

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerini Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) adayı Yılmaz Gündüz kazandı. 1994-1999 yılları arasında ilçe belediye başkanlığını yapan Gündüz, 15 yıl aradan sonra yeniden başkan seçildi.

YAYLADERE

Bingöl'ün Yayladere ilçesinde belediye başkanlığını, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) adayı Sabri Akyürek kazandı.

YEDİSU

Bingöl'ün Yedisu ilçe belediye başkanlığı seçimini, 412 oyla AK Parti adayı Salih Uçan kazandı. 2014 seçimlerine Hakif Açıkyer ile giren CHP, buradaki seçimi AK Parti adayı Salih Uçan'a kaptırdı.

BİNGÖL BELDE BELEDİYELERİ;

SANCAK

Bingöl merkeze bağlı Sancak beldesinde aday değişimi yaparak seçime giren AK Parti, buradan da zaferle çıktı.

ILICALAR

Bingöl merkez Ilıcalar belde belediyesini elinde bulunduran AK Parti, görevi Saadet Partisi adayı Mehmet Akif Günerigök'e bıraktı.

ARAKONAK

Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arakonak belde belediye başkanlığı seçimini, DP adayı Mustafa Döner kazandı. Arakonak belde belediyesini elinde bulunduran AK Parti, bayrağı DP adayı Mustafa Döner teslim etti. - BİNGÖL

Bingöl\'de AK Parti Kazandı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bingöl'de AK Parti Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement