Bir Babanın Evlat Acısı - Son Dakika
Güncel

Bir Babanın Evlat Acısı

Bir Babanın Evlat Acısı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde işsiz olmasına rağmen, 3 çocuğuna bakmaya çalışan bir baba, doğuştan her iki ayağı da içe dönük olan oğlunu, 6 yıl önce ameliyat ettirdi.

27.07.2012 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Ceyhan ilçesinde işsiz olmasına rağmen, 3 çocuğuna bakmaya çalışan bir baba, doğuştan her iki ayağı da içe dönük olan oğlunu, 6 yıl önce ameliyat ettirdi. Ancak, iddiaya göre; 'doktor ihmali' nedeniyle küçük çocuğun ayağı kangren oldu. Baba Ali Çiçek, "Oğlumun şimdi de kangren olan bacağını kesmek istiyorlar. Ben bu acıya nasıl dayanayım" diyerek gözyaşı döktü.

Ceyhan'ın Küçükkırım Mahallesi'nde yaşayan 43 yaşındaki Ali Çiçek, oğlu Bilal'in doğuştan her iki ayağının içe dönük olduğunu ve bu yüzden Ceyhan Devlet Hastanesi'nde 6 yıl önce ameliyat ettirdiklerini söyledi. Çiçek, "Ameliyattan sonra oğlumun alçısını açtırdığımızda ayağının altının siyahlaştığını ve kangrene dönüştüğünü gördük. Ben de doktoru mahkemeye verdim. Ancak araya birkaç büyükler girdi. 'Sen bu davadan vazgeç, biz senin çocuğunu yürütmek için tedavi edeceğiz' dediler. Ben de davadan vazgeçtim. Ama bir daha kimsenin yüzünü görmedim. Oğlumun ayağına bakın mahvettiler" dedi.

Oğlu Bilal'in ayağındaki yaranın yaklaşık 2 yıldan bu yana yapılan onca tedaviye rağmen kapanmadığını dile getiren İçiçek, işsiz olduğunu ve tarlada gündelik yevmiye ile çalışıp, ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını söyledi ve ekledi; "Oğlumun bacağı kangren olduğu için kesmek istiyorlar: Ben bu acıya nasıl dayanayım? Çocuğumu nasıl tedavi ettireyim?" diyerek isyan etti.

Gözyaşlarına boğulan acılı baba Çiçek, yürüyemeyen 12 yaşındaki oğlu için akülü araba almak amacıyla rapor aldığını dile getirerek, "Buna rağmen Ceyhan'da bu rapora bakan doktorlar oğlumun elleri sağlam diye akülü araba vermedi. Elleri sağlam olmazsa akülü arabayı nasıl kullanacak? Oğlum eve mahkum olmuş zaten" ifadesini kullandı. Bilal'i beynindeki bir sorun yüzünden çocukluğundan beri altını bağladıklarını ifade eden Çiçek " Artık gücüm kalmadı. Sağlık Bakanı'mızdan ve Başbakan'ımızdan Allah rızası için yardım bekliyorum. Para pul istemiyorum, yeter ki oğlum tedavi edilsin" diye konuştu.

Gözyaşlarını tutamayan Bilal'in halası Zeliha Kurt ise, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Artık dayanamıyoruz. Yeğenim gözümüzün önünde eriyor. Onlarca ameliyat geçirdi, fakat düzelmedi. Şimdi sağ ayağını son çare olarak kesecekler. Devlet büyüklerimizden bu konuda yardım bekliyoruz."

Kardeşleriyle beraber kitap okuyan Bilal Çiçek ise, "Ayağım iyileşirse ben de koşup oynayacağım, okuluma gideceğim" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bir Babanın Evlat Acısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement