Bir kadın gitti bir kadın geldi - Son Dakika
Güncel

Bir kadın gitti bir kadın geldi

Bir kadın gitti bir kadın geldi

SAVUNMA Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in AB Komisyon Başkanlığına seçileceğine pek ihtimal verilmiyordu.

17.07.2019 12:13

SAVUNMA Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in AB Komisyon Başkanlığına seçileceğine pek ihtimal verilmiyordu. Dün akşam Avrupa Parlamentosu'nda yapılan oylamada nefesler tutuldu ve Ursula von der Leyen 7 oy farkla kıl payı kazandı. Almanya Ursula von der Leyen'in sürpriz seçimine sevinirken, ikinci bir sürpriz geldi. Şimdiye kadar, 'Bakanlık koltuğu istemiyorum' diyen hükümetin büyük ortağı Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) lideri Annegret Kramp Karrenbauer, Ursula von der Leyen'den boşalan Savunma Bakanı koltuğuna oturuyor.

ZOR BİR GÖREV

Başbakan Merkel'in CDU liderlik koltuğuna aday olmaması üzerine parti Genel Başkanı seçilen Annegret Kramp Karrenbauer, kendisini tamamen parti çalışmasına vermek istiyordu. Kramp Karrenbauer ayrıca parti Genel Başkanı olarak, Başbakan Merkel'in altında bakan olmaya sıcak bakmıyordu. Ancak bir bakan koltuğu olmayınca gündemde kalmanın zor olduğunu gören Kramp Karrenbauer, kendisini göstermek için Savunma Bakanlığı'na evet dedi. Böylece Almanya'da Savunma Bakanı olarak bir kadın gitti, yerine bir kadın geldi. Kramp Karrenbauer bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı Bellevue'de Cumhurbaşkanı Steinmeier'den mazbatasını alarak göreve başlayacak.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Bir kadın gitti bir kadın geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement