Bir Oğlunu Şehit Verdi, Diğerini Evlendirecek - Son Dakika
Güncel

Bir Oğlunu Şehit Verdi, Diğerini Evlendirecek

Bir Oğlunu Şehit Verdi, Diğerini Evlendirecek

Samsun'un Havza İlçesi'nde dün toprağa verilen şehit polis memuru 34 yaşındaki Recep Şahin'in annesi 64 yaşındaki Aynur Şahin'in gözyaşları dinmiyor.

06.05.2011 15:30

Samsun'un Havza İlçesi'nde dün toprağa verilen şehit polis memuru 34 yaşındaki Recep Şahin'in annesi 64 yaşındaki Aynur Şahin'in gözyaşları dinmiyor. Eve gelen komşularının taziyelerini kabul eden anne Şahin, "10-15 gündür uyuyamıyordum. İçimde bir sıkıntı vardı. Demek ki oğlumun sıkıntısıymış. Biz onun, birkaç gün sonra kardeşinin düğünü için izine gelmesini bekliyorduk. Cenazesi geldi" diye konuştu. 15 Mayıs'ta evlenecek şehidin kardeşi 28 yaşındaki Tarık Şahin'in düğün tarihinin ise değişmeyeceği ve sade bir tören düzenleceği belirtildi.

4 Mayıs'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kastamonu mitinginin ardından Ilgaz Dağı eteklerinde konvoya yapılan silahlı saldırı sonucu şehit olan evli ve bir çocuk babası polis memuru Recep Şahin'in memleketi Samsun'un Havza İlçesi Menduhiye Mahallesi'ndeki baba ocağı Türk bayrakları ile donatıldı. Komşuları ve yakınları Şahin Ailesi'ne taziyelerini belirtmek için eve akın etti. Gözyaşı dinmeyen anne Aynur Şahin taziyeleri kabul ederken, şehidin kız kardeşleri de annelerine destek olmaya çalıştı.

Oğlunun şehit olacağının içine doğduğunu söyleyen Aynur Şahin, "Oğlum hayat dolu biriydi. En son 3 ay önce izine geldiğinde görmüştüm. 3 gün önce de telefonla konuşmuştuk. İyi olduğunu ve kardeşinin düğününe geleceğini söylemişti. Son 10- 15 gündür uyuyamıyordum. İçimde bir sıkıntı vardı. Demek ki bu sıkıntı oğlumun sıkıntısıymış. Bana malum oldu. Bize bu acıyı yaşatanları Allah perişan etsin" dedi.

DÜĞÜN OLACAK, ACI İÇİMİZDE YAŞAYACAK

Ağabeyi Orhanbeyli Köyü Muhtarı 39 yaşındaki Sayit Şahin de teröre lanet yağdırırken, "Artık bu kan dursun. Başka canlar ölmesin" diye konuştu. 15 Mayıs'ta dünya evine girmeye hazırlanan, bir bankada güvenlikçi olarak çalışan kardeşi Tarık Şahin de çok üzüntülü olduğunu dile getirerek, "Söyleyecek bir söz bulamıyorum. Vatan sağolsun" dedi.

Düğün tarihinde bir değişiklik olmayacağını ve bu acıyı her zaman içlerinde yaşacaklarını belirten Tarık Şahin, sade bir tören yapılacağını dile getirdi. Şehidin ablaları Seyhan Kul ve Beyhan Ulusoy da ayakta durmakta güçlük çeken anne ve babalarına destek olmaya çalıştıklarını acıyı yüreklerinde yaşadıklarını kaydetti.

Öte yandan şehidin mezarlığı cenaze için gelen çiçeklerle donatıldı. Bazı vatandaşlar da mezarlığa gelerek şehide dualar okudu.

MS, YK - Samsun/ Havza

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bir Oğlunu Şehit Verdi, Diğerini Evlendirecek - Son Dakika


Advertisement