Bitlis Valiliği tarafından organize edilen ve 2 gün sürecek 'Bitlis İli Yatırım Alanları Çalıştayı' başladı.
Bitlis Öğretmenevi'nde düzenlenen açılış programına Bitlis ve Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcileri, yatırımcı STK temsilcileri, bazı kurum temsilcileri ve yatırımcılar katıldı. 2 gün sürecek çalıştayda oluşturulan gruplarda, Bitlis'in yatırımlardaki mevcut durumu ile kentin gelişimine katkı sunacak yeni projeler ve yarım kalan projelerin neden hayata geçirilemediği konuları masaya yatırılacak.
Çalıştayın açılışında konuşan Bitlis Vali Vekilli Salih Altun, yatırım için emek, sermaye, işgücü ve müteşebbisin olması gerektiğini söyledi. Eskiden pazar sorunu var diye bazı yatırımların yapılmadığını anlatan Altun, küreselleşen dünyada artık pazar sorununun da ortadan kaldırıldığını belirterek, "Pazar sorunu, son yıllarda yapılan bölünmüş yollar, raylı sistemdeki gelişmeler ve iletişimde yaşanan gelişmelerle sona erdi. Artık dünyanın bir ucunda üretilen herhangi bir üründen diğer uçtaki insanlar anında haberdar olabiliyor. Yani artık pazar sorunu diye bir sorun kalmamıştır. Burada ortaya çıkan 2 sorun gündemi meşgul ediyor. Birincisi müteşebbis sorunu, ikincisi ise işgücü sorunudur. Bu sorunları ortadan kaldırırsak, kalkınmayı başarabiliriz" dedi.
"YATIRIMCIYA DEĞİŞİK FONLAR SAĞLANIYOR"
Vali Vekili Salih Altun, sermayesi olmayıpta iş fikri olanlara çeşitli adlar altında fonlar sağlandığına da belirterek, "Yatırım fikrine sahip olup da sermayesi olmayanlar Kalkınma Ajansları, KOSGEB, KOBİ ve değişik bankalar farklı fonlar sağlıyor. Bunun için devlet her türlü desteği vermeye hazırdır. Bu anlamda çalıştayımız yararlı olacaktır. 2 gün sürecek çalıştay sonrasında elde edilecek olan bilgiler, sonuç bildirgesinde toplanacak, bu bildirge valiliğimize de sunulacaktır. Biz de valilik olarak bunun takipçisi olacağız" dedi. - Bitlis
Son Dakika › Güncel › Bitlis'te Yatırım Alanları Çalıştayı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?