BJK, Geleneklerine Bağlı - Son Dakika
Güncel

BJK, Geleneklerine Bağlı

BJK, Geleneklerine Bağlı

Bülent Deriş, projelerini ve yönetim anlayışını açıkladı.

23.03.2012 11:34

BJK, GELENEKLERİNE BAĞLI AMA MODERN BİR ŞİRKET GİBİ YÖNETİLECEK

25 Mart Pazar günü yapılacak olan genel kuruldaki başkanlık yarışında BJK'da yıllarca yönetimde bulunan Bülent Deriş, projelerini ve yönetim anlayışını açıkladı. Yıldırım Demirören sonrası başkanlık görevine hazır olduğunu ifade eden Bülent Deriş "Köklü mazimizden gelen geleneklerimize bağlı ancak dünyadaki modern kulüplerin yönetildiği gibi katılımcı bir anlayışla kulübümüzü yöneteceğiz" dedi.

Genel kurula iki gün kala yoğun çalışma temposunu daha da arttıran Bülent Deriş'in listesindeki ağır isimlerden olan Beşiktaş'ta uzun yıllar yöneticilik yapan işadamı Halim Aydın'la bir araya geldi. Deriş'in listesinde kendisi ile birlikte geçmişte kulüpte yöneticilik yapmış ve camiayı iyi tanıyan üç isim daha bulunuyor. Halim Aydın, Hüseyin Yücel, Nedim Sarsmaz. Halim Aydın, Demirören'in ikinci başkanlık döneminde "alt yapıdan sorumlu yönetim kurulu üyesi" olarak görev yaptı. Doktor Nedim Sarsmaz ise spor okullarından sorumlu olarak yaptığı görevinde 12 olan okul sayısını 100'ün üzerine çıkardı. Hüseyin Yücel, BJK'da 'Tesislerden Sorumlu ve Engelli Basketbol Şubesi'nden sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Tek adam anlayışına son

Yönetim anlayışlarında "tek adam başkan" dönemine Beşiktaş'ta son vereceklerini ifade eden Bülent Deriş "Beşiktaşımız için atacağımız her adımda alacağımız her kararda yetkili kurullarımıza danışıp, hareket edeceğiz. Kapalı kapılar ardında futbolcu transferini sona erdireceğiz. Beşiktaş İMKB'de halka açık bir spor kulübü. Sadece Türkiye'de değil dünyada da örnek gösterilecek bir işletim ve yönetim anlayışıyla kulübümüzü borçlarından arındırıp karlı hale getireceğiz. Karar alırken tek adam zihniyetinde olmayacağız. Tüm camiayı kucaklayan bir anlayışla Beşiktaşımız'a hizmet edeceğiz" dedi.

"Borçlar temizlenecek, Küçülmeyeceğiz büyüyeceğiz hedef ilk yıl 305 milyon TL gelir"

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yanında değil önünde olacak bir Beşiktaş'ı yaratacaklarının altını çizen Bülent Deriş, kulübün 10 milyon Avro'yu bulan acil borcu yönetime gelir gelmez ödeyeceklerini söyledi. Güçlü bir kadro ile iş başına geleceklerini kaydeden Deriş şunları söyledi: "Kulübümüzün acil borçlarını ödemekle kalmayacağız, akabinde denk bütçe uygulaması ile hedeflerden geri adım atmadan borcunu ödeyen ve aynı zamanda büyüyen BEŞİKTAŞ yaratılacaktır. Beşiktaşımızın yıllık geliri halen 230 milyon TL'dir. Yapacağımız projelerle ilk yılda 305 milyon TL gelir elde edeceğiz. UEFA kriterlerine uyum çerçevesinde kendi kendine yeten bir kulüp meydana getiriceğiz. Kulübün gelirlerinin arttırılması, mali disiplin ve UEFA kriterlerine uyum birincil hedefimiz olacak.

Mali disiplin sağlanırken Beşiktaş taraftarını karamsarlığa itecek hiçbir çözüm önerisi gündemimizde olmayacaktır. Kulübümüzü zor durumda bırakacak, var olan değerini geri götürecek rakipleri ile rekabet edemeyecek bir duruma getirmek yönetimimiz tarafından bir çözüm önerisi olarak düşünülmeyecektir".

İnönü Stadı yenilenecek

Kulübü en iyi tanıyan yönetimi oluşturduklarını belirten Bülent Deriş, neredeyse kangren haline gelen İnönü Stadı'nın yenilenmesi ile ilgili projeyi hızla hayata geçireceklerini söyledi. Deriş, yeni stad projesini şöyle açıkladı: "İnönü Stadı'nın kapasitesi projenin yasal sınırları içerisinde 36 bin - 40 bin kişiye ulaştırılacak. 950 kişilik loca, yaklaşık 5 bin VİP koltuk ve 30 bin normal koltuk ile mütevazi ama çağdaş bir stadı taraftarımıza ve futbolumuza kazandıracağız. Stad yıkılıp yeniden yapılmak yerine parçalar halinde yenilenecek. Böylece gelir kaybına uğramadan İnönü Stadı'nı büyük ve modern bir yapı haline getireceğiz. 4 farklı tribünümüzün isim hakları dönemsel olarak satılacak. Buradan beklenen muhtemel gelir de 16 milyon TL dir."

Süleyman Seba Rezidans projesi

Bülent Deriş, Dikilitaş Mahallesi'nde intifa hakkı BJK'da olan spor salonu arazisinde kulübün efsanevi yöneticisi Süleyman Seba'nın adının verileceği rezidans projesinin hayata geçirileceğini belirtti. Deriş "Gerekli yasal izinler alındıktan sonra artan ekonomik değerinden istifade etmek gayesiyle Süleyman Seba Rezidans ofis projesini hızla kulübümüze kazandıracağız. Bu projede beklenen gelir 150 milyon TL'dir" dedi.

Beşiktaş GYO şirketi kurulacak

BJK'nın gelirlerini arttıracak en önemli projelerden biri de "gayrımenkul yatırım ortaklığı". BJK GYO'nun borsaya kote edilerek halka arzının gerçekleştirileceğini ifade eden Bülent Deriş "Böylece kulübümüzün tüm gayrimenkulleri bir çatı altında toplanacak. Bu sayede kira gelirlerinin yarınlar adına yatırımda kullanılması kolaylaşacaktır. Bu proje ile 180 milyon TL gelir hedeflenmektedir." sözleriyle hedeflerini anlattı. .

Yapılacak yeni projeler ve işler

Bülent Deriş yönetiminin hedeflediği projelerden bazıları şunlar:

*Nevzat Demir Tesisleri'ne alt yapı sporcularının çalışması için dolgu alana yapılacak 2 adet futbol sahası

*Akatlar'a ikinci spor salonu,

*Altyapı Yönetim ve tüm idari birimlerin Şan Öktem Tesisleri'nde yapılacak yeni binaya taşınması,

*Amatör branşlar için Fulya Konaklama Tesisi,

*Amatör branşlarda sporcu yetiştirecek Beşiktaş Spor Akademisi,

* Ümraniye'deki arsanın ve Pendik Tesisleri'nin güncel imkanlarla değerlendirilmesi,

*Taraftar Kart Projesi ile taraftara kolaylık ve indirimler sağlanacak. 3 tip satışa sunulacak. Bu kartlardan toplamda 100 milyon gelir bekleniyor.

*Yeni sponsorluk çalışmaları hızla arttırılacaktır.

Bülent Deriş'in başkanlığındaki yönetim kurulu

Asil Üyeler;

Halim Aydın, Hüseyin Yücel, Ahmet Zekayi Görgülü, Yavuz Gündüz, Mehmet Akif Avşar, Ömer Koçak, Zeynel Tutar, Murat Can, Salih Zeki Ceylan, Namık Mert Ören, Osman Gökhan İskender, Suat Erol Çelik.

Yedek Üyeler;

Ali Fuat Eyüpoğlu, Nedim Sarsmaz, Ali Ekber Kartal, Fazlı Boluğur, ömer Mustafaoğlu, Muhittin Yegül…

Mavi oy pusulası ile seçime katılıyoruz.

BÜLENT DERİŞ HAKKINDA KISA BİLGİ

1965 İstanbul doğumlu.

Tahran Koleji ve İşletme fakültesi mezunu.

Evli ve iki çocuk babası

İngilizce bilir.

Ticaretle uğraşmaktadır

BJK Dostları Derneği kurucu üyesi olup, halen dernek başkanlığını yürütmektedir.

2004-2007, 2007-2010 yılları arasında BJK yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır.

Döneminde tesislerden ve amatör şubelerden sorumlu yönetici olarak görev yapmıştır.

Görev aldığı dönemde;

Bayan voleybol takımı ilk defa düzenlenen Balkan Kupası'nı 2 yıl üst üste kazandı.

Hentbol takımı Avrupa 2. si oldu,

Türkiye Hentbol liginde 5 yılda 4 sefer şampiyon oldu

Hentbol takımı 5 Türkiye kupası kazandı.

Atletizm de bireysel branşlarda Türkiye şampiyonlukları kazanıldı

Atletizm Genç Bayan Kros takımı Avrupa şampiyonu oldu.

Kürek takımı Dünya 3'üncüsü oldu.

Güreşte Türkiye şampiyonluğu, Takım olarak Türkiye 2'incisi oldu.

Jimnastik takımında tarihinde ilk defa Türkiye şampiyonu oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BJK, Geleneklerine Bağlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement