BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun Açıklaması - Son Dakika
Güncel

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun Açıklaması

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun Açıklaması

''Ukrayna'nın birliğini, toprak bütünlüğünü ve istikrarını baltalamaya çalışanları derhal bu eylemlerine son vermeye çağırıyorum.

13.05.2014 02:46

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Ukrayna'nın birliğini ve toprak bütünlüğünü bozmaya çalışanların faaliyetlerine son vermeleri gerektiğini söyledi.

Genel Sekreter Ban, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne zarar veren eylemlerin durdurulması gerektiğini bildirdi.

Krizi çözmek için diyaloğun az, şiddetin ise çok olduğunu ifade eden Ban, krizin devam ederken, ülkenin doğusunda bir bölgenin kendini "Donetsk Halk Cumhuriyeti" ilan ettiğini anlattı.

Ban, şunları söyledi:

"Ukrayna'nın birliğini, toprak bütünlüğünü ve istikrarını baltalamaya çalışanları derhal bu eylemlerine son vermeye çağırıyorum. Aynı zamanda, Kiev'deki yetkililer bu tür eylemlere karşı itidalli davranmaya devam etmeli ve Ukrayna kanunları ve uluslararası insan hakları prensipleri ölçüsünde cevap vermeli. Tüm tarafları, Cenevre'de 17 Nisan tarihinde sergiledikleri uzlaşma ruhununa geri dönme konusunda bir yol bulmaya ve bu anlaşmanın hükümlerini gecikmesiz uygulamaya çağırıyorum."

Genel Sekreter Ban ayrıca tüm Ukrayna halkını, mağduriyetlerini ve isteklerini barışçıl bir şekilde ifade etmeye çağırarak, ülkenin çöküşünü durdurmak için hala zaman olduğunu bildirdi. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement