Bodrum'da Çevrecilerden Protesto - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Çevrecilerden Protesto

Bodrum\'da Çevrecilerden Protesto

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla üçüncü eylem bugün yapıldı.

29.03.2013 18:06  Güncelleme: 14:26

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla iki haftadır her cuma düzenlenen eylemlerin üçüncüsü bugün yapıldı. Eyleme uyarlanan şarkıları söyleyen gruba bu kez eski manken Merve İldeniz de destek verdi.

Bodrum Tabiat Kanunu İzleme Girişimi tarafından bugün Belediye Meydanı'nda üçüncüsü düzenlenen 'Doğama Dokunma Tasarını Geri Çek' eyleminde Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısının geri alınması ve SİT alanlarının imara açılmaması istendi, karar sloganlarla protesto edildi. 'Koruma gelişme yalan, koylarda başladı talan', 'Tasını, tarağını, tasarını topla git', 'SİT'ler SİT'tir SİT kalacak', 'Ormanlarımızı odun olarak gören zihniyet istemiyoruz', 'Derdiniz doğayı talan, tasarınız yalan' pankartları açan eylemciler sık sık 'Doğayı Yok Eden Taş Olsun', 'Koruma Yalan Niyet Talan' sloganları attı. Düdük eşliğinde yapılan alkışlı protesto sırasında Doğa Korosu Türk sanat müziği eserlerini eyleme uyarlayarak söyledi.

Çevreciliği ile bilinen ünlü manken Merve İldeniz de gruba destek verdi, atılan sloganlara, söylenen türkülere eşlik etti. İldeniz, "Yaklaşık 15 yıldır Bodrum'da yaşıyorum. Doğanın yasa ve kanunlarla rant uğruna peşkeş çekilmesine duyarlı her vatandaşın tepki göstermesi gerekir. Bugünlerde yasa çıkmadan sahiller doldurulmaya, işgaller hızla artmaya başladı, yasayı önceden duyanlar beklemeden rant peşinde koşmaya başladı" dedi.

Bazı vatandaşlarda eylem süresince bekleyerek gruba alkışlarla destek verdi. Grup yaklaşık bir saat süren eylemin ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Çevrecilerden Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement