Çocuk Vakfı, Suriye'den kaçak yollarla Avrupa'ya gitmeye çalışırken bindikleri botun Muğla'nın Bodrum ilçesinde alabora olması sonucu hayatını kaybeden Aylan Kurdi üzerinden siyaset yapılmaması çağrısında bulundu.
Vakıftan yapılan açıklamada, Bodrum'un Akyarlar Mahallesi'nde kıyıya vuran Aylan Kurdi'nin cesedi üzerinden kişisel hesaplaşma ve siyaset yapanlara çağrıda bulunulduğu kaydedildi.
Önlenebilir her sorundan herkesin sorumlu olduğu vurgulanan açıklamada, "Her ölenle insanlığımız da ölürken, hiç olmazsa yas tutmayı ve ölenlerden özür dilemeyi öğrenmeliyiz. Ülkemizde ve dünyada her gün benzer trajedilere seyirci kalanlara sesleniyoruz. Siyasi gerginliklerin ve terörün önlenmesi için herkesi çocuğa saygıya dayalı esenlik ve barış dilini kullanmaya davet ediyoruz" denildi.
Son Dakika › Güncel › Bodrum'da Göçmenleri Taşıyan Tekne ve Botun Batması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?