Bodrum'da Kaçak Yapılarda Yıkımlar Başladı - Son Dakika
Güncel

Bodrum'da Kaçak Yapılarda Yıkımlar Başladı

Bodrum\'da Kaçak Yapılarda Yıkımlar Başladı

Kaçak yapılarla ilgili ilk yıkım Muğla'nın Bodrum ilçesi Göltürkbükü beldesinde uygulandı.

16.09.2013 16:36  Güncelleme: 16:39

Kaçak yapılarla ilgili ilk yıkım Muğla'nın Bodrum ilçesi Göltürkbükü beldesinde uygulandı.

Göltürkbükü beldesi Cennetkoy'da bulunan, eski adıyla Athena otelin inşaatında imara aykırı olan bölümler kısmen yıkılmaya başladı. Bodrum koylarında bulunan birçok yapı ve tesise imara aykırı oldukları için bir süre önce belediyeler tarafından tebligat gönderildi.

Tebligat gönderilen yapılar içerisinde Cennetkoy'da bulunan otel inşaatı da yer aldı. Tebligatı alan yetkililer kendi iş makineleri ile otelin imara aykırı olan kısımlarını yıktı. Kısmen yıkım yapılan inşaatta 2 vinç, 2 dozer ve çok sayıda inşaat işçisi çalıştı. Yıkım çalışmalarının inşaat yasağı kalkmadan başlaması ise dikkatlerden kaçmadı. Dün tebligatı alan yetkililer hiç zaman kaybetmeden bugün otelin imara aykırı olan bölümlerini yıkarak ilk yıkımı başlamış oldu. Edinilen bilgiye göre, turizm sezonunun bitmesi ile birlikte Güvercinlik, Torba, Göltürkbükü ve deniz kenarında bulunan beldelerdeki kaçak ve imara aykırı otellerin yıkılacağı da öğrenildi.

Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, Cennetkoy'da bulunan otel sahiplerinin kendi imkanları ile yıkım yaptıklarını ifade ederek, "Biz Athena otelle ilgili olarak işlem yaptık. Dolayısıyla tebligat gönderdik ve 1 ay içerisinde yasal hale getir dedik. Biz belediye olarak önce tebligat gönderiyoruz, buna uymazsa 1 ay içerisine para cezası ve yıkım kararını uyguluyoruz. Athena otelle ilgili üst katlarda imara aykırı olan biraz fazlalıklar vardı. Bu fazlalıkları kendileri biz tebligat gönderdikten sonra yıkmaya başladı" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bodrum'da Kaçak Yapılarda Yıkımlar Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement