Bodrum - Görevinden Uzaklaştırılan Başkan Sessizliğini Bozdu - Son Dakika
Güncel

Bodrum - Görevinden Uzaklaştırılan Başkan Sessizliğini Bozdu

Bodrum - Görevinden Uzaklaştırılan Başkan Sessizliğini Bozdu

'çıkar Çevreleri Şikayet Yoluna Gittiler'

15.10.2010 19:25

''ÇIKAR ÇEVRELERİ ŞİKAYET YOLUNA GİTTİLER'

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nin sosyetik Göltürkbükü Beldesi'nin, İçişleri Bakanlığı tarafından iki aylığına görevden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, ''Bazı çıkar çevreleri yaptığımız bu faaliyetlerden rahatsız olunca şikayet yoluna gittiler' dedi.

Özellikle Göltürkbükü'nde bulunan iskelerin yıkımı konusunda hakkında yapılan şikayetler nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından dün (perşembe) iki aylığına görevden uzaklaştırılan DP'li Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, bugün kıyı kenar çizgisine muhalefetten yargılandığı duruşmadan çıktıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kaynar, İskele Meydanı'nda yaptığı açıklamada, hakkında kıyı kenar çizgisine muhalefetten açılan davanın bugün son duruşmasının yapıldığını ve beraat ettiğini söyledi. Göltürkbükü sahilinde yeni düzenleme ile iskeleleri yıkıp yeşil alanlar yaptıklarını kaydeden Kaynar, ''Bu dava çok kelalaka yani haksız açılan bir davaydı. Bugünkü duruşmada bu davadan beraat ettim, yani kıyı kenar çizgisi kanununa muhalefet etmediğimiz ortaya çıktı. Bu nedenle görevden alınmama rağmen moralim son derece yerinde. Hizmetlerimize devam edeceğiz' dedi.

Görevden uzaklaştırılma gerekçelerinden birini de açıklayan Kaynar, ''Gerekçeler arasında 'Bodrum'un dünyaya açılan bir penceresinde, yerli ve yabancı turistlerin ağırlandığı beldede, bu tür davaları olan belediye başkanının görev yapması sakıncalı olabilir' deniliyor. Orayı dünyaya açılan pencereyi biz 17 yılda yaptık, beldemizi dünyada marka haline getirdik. Bazı çıkar çevreleri yaptığımız bu faaliyetlerden rahatsız olunca şikayet yoluna gittiler. Bakanlık görevden uzaklaştırdıktan birgün sonra, mahkemede görevden alınmam ile ilgili konuların birinden beraat etmiş olmam çok manidardır. Bugüne kadar belediyeyi hiç zarar uğratmadım, iddia edildiği gibi haksız mal edinmedim, rüşvet almadım. Konuları şişirerek bakanlığa şikayet ettiler. Tüm bu iddialarla ilgili mahkemelerde dava açıldı. Hepsinden beraat ettim. Şikayet edenler sanki bu davalar devam ediyormuş gibi bakanlığa şikayette bulunmuşlar, bakanlık yapılan yanlışlığın ve haksızlığın farkına varacağına inanıyorum' dedi.

Kaynar, 2007 yılında başlayan ve yaklaşık 2 milyon liraya mal olacak Kentsel Tasarım Projesi kapsamında halen devam eden kıyı düzenleme, iskele yıkımları ve sahil düzenlemeleri çalışmalarının sürekli olarak Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından denetlendiğini ve çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum - Görevinden Uzaklaştırılan Başkan Sessizliğini Bozdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement