Bodrum - Halikarnas Balıkçısı' Nın Belgeseli Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Bodrum - Halikarnas Balıkçısı' Nın Belgeseli Tanıtıldı

Bodrum - Halikarnas Balıkçısı\' Nın Belgeseli Tanıtıldı

Sürgün Geldiği Bir Zamanların Taşra Kasabası Bodrum'u Dünyaya Duyuran Ünlü Edebiyatçı Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı Anlatan 'anadolu'nun Avukatı Cevat Şakir Belgeseli'nin Çekimleri Tamamlandı. Balıkçı'nın Mavi Yolculuğu Başlatmasını, Anadolu'ya Olan Sevdasını ve Bu Sevdayı Oluşturan Engin Bilgilerini Anlatan Belgeselinin Bodrum Galası Yapıldı. Balıkçı'nın 120'nci Doğum Yılı Nedeniyle Hazırlanan Belgeselde, Kızı, Torunları ve Ünlü İsimler Kabaağaçlı'yı Anlattı.

04.06.2010 20:59

SÜRGÜN geldiği bir zamanların taşra kasabası Bodrum'u dünyaya duyuran ünlü edebiyatçı Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı'yı anlatan 'Anadolu'nun Avukatı Cevat Şakir Belgeseli'nin çekimleri tamamlandı. Balıkçı'nın mavi yolculuğu başlatmasını, Anadolu'ya olan sevdasını ve bu sevdayı oluşturan engin bilgilerini anlatan belgeselinin Bodrum Galası yapıldı. Balıkçı'nın 120'nci doğum yılı nedeniyle hazırlanan belgeselde, kızı, torunları ve ünlü isimler Kabaağaçlı'yı anlattı.

Bodrum'un yanı sıra mavi yolculuğun da dünyaya tanıtılmasında büyük rol oynayan ünlü edebiyatçı-yazar Halikarnas Balıkçısı Cevat Şair Kabağaçlı'yı anlatan 'Anadolu'nun Avukatı Cevat Şakir Belgeseli'nin Bodrum galası yapıldı. Metaform Filmcilik Yapım ve Limited Şirketi ile www.eskibodrum.com tarafından çekimleri yapılan 160 dakikalık belgesel, Bodrum Belediyesi Meclis Salonu'nda gösterildi. Yapımcılığını Fırat Uğurlu ve yönetmenliğini Harun Özakıncı'nın yaptığı, bütün medeniyetlerin Anadolu'dan çıktığını haykırarak anlatan Balıkçı'nın, Anadolu'ya olan sevdasını ve bu sevdayı oluşturan engin bilgilerini bir avukatmış gibi savunmasını anlatan belgeseli yaklaşık 200 kişi izledi.

BALIKÇININ HAYRANI ÜNLÜLERDE VARDI.

Ara Güler'in 1960 ve 1970'li yıllarda çektiği ve bugüne kadar hiç yayımlanmamış Bodrum ve Kabaağaçlı'nın fotoğraflarının da yer aldığı belgeselin hazırlanmasına Prof. Dr. Selçuk Erez, Ahmet Tanrıverdi (Fıstık Ahmet), edebiyatçı Cevat Çapan, televizyon programcısı Okan Bayülgen, yazar Ayşe Kulin, gazeteci Haluk Şahin, tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi, Balıkçı'nın kızı İsmet Noonan, torunları Deniz Kabaağaç ve Deniz Noonan, Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Bodrum Belediyesi eski başkanı Mazlum Ağan, Bodrumlu turizmci Rüştü Gür, Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, heykeltıraş Ekin Erman, gazeteci Yaşar Aksoy, şair Can Yücel'in eşi Güler Yücel, Balıkçı' nın hayranları katkıda bulundu.

Belgeselin yönetmeni Özakıncı ''Amacımız Bodrum'u tarihi, doğası, insanı, süngercisi ile tüm dünyaya tanıtan Balıkçı'nın insana ve tarihe olan sevgisini, doğaya olan aşkını, düşüncelerini gelecek nesillere aktarabilmek. Bugüne kadar Balıkçı adına hazırlanan en geniş kapsamlı belgeselin aynı zamanda okullarda ve Bodrum'un tanıtılmasına kullanılacak önemli bir doküman olacağı inancını taşıyoruz. Belgesele katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum - Halikarnas Balıkçısı' Nın Belgeseli Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement