Boğalar Köy Yararına Güreşti - Son Dakika
Güncel

Boğalar Köy Yararına Güreşti

Boğalar Köy Yararına Güreşti

Aydın'ın İncirliova İlçesi'ne bağlı Akçeşme Köyü'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen boğa güreşine ilgi yoğun oldu.

01.07.2013 12:40

Aydın'ın İncirliova İlçesi'ne bağlı Akçeşme Köyü'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen boğa güreşine ilgi yoğun oldu. Köy yararına yapılan güreşlerde 120 boğa galip gelmek için mücadele etti. Güreş alanından kaçan boğalar izleyenlere zor anlar yaşattı.

İncirliova İlçesi'ne bağlı Akçeşme Köyü'nde dün düzenlenen boğa güreşini İncirliova Belediye Başkanı CHP'li Fadime Orbay, CHP İl Genel Meclis Üyesi Metin Erkan ve Ortaklar Belediye Başkanı MHP'li Ümmet Akın'ın da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi izledi. Aydın, İzmir, Muğla'nın da aralarında bulunduğu birçok kentten getirilen 120 boğa arenada boy gösterdi. Bazı boğalar güreşmekten kaçarken, bazı boğalarsa kıyasıya mücadele etti. Akşam saatlerine kadar süren güreşlerde zaman zaman kaçan boğarlar izleyenlere zor anlar yaşattı. Güreşlerde galip gelen boğaların sahiplerine plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Boğa güreşini köy yararına yaptıklarını belirten Akçeşme Köyü Muhtarı Ali Türkeri, "Daha önce köyümüzde iki kez boğa güreşi yapmıştık. Boğa güreşine birkaç yıl verdiğimiz aradan sonra bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdik. Çeşitli il ve ilçelerden 120 boğa güreşlere katıldı" dedi.

Güreşler kapsamında 35 bin lira toplandığı, masrafların karşılanmasının ardından geriye 6 bin lira kaldığı, bu parayla da köyün çeşitli ihtiyaçlarının karşılanacağı bildirildi. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Boğalar Köy Yararına Güreşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement