Boko Haram, IŞİD'e Biat Etti - Son Dakika
Güncel

Boko Haram, IŞİD'e Biat Etti

Afrika'da binlerce kişinin ölümüne sebep olan Boko Haram örgütü, IŞİD'e biat etti.

07.03.2015 23:21  Güncelleme: 00:06

IŞİD gibi radikal grupları izleyen SITE tarafından yayınlanan bir ses kaydında, Boko Haram örgütünün lideri Ebu Bekir Şekau olduğu iddia edilen bir kişi, IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'e bağlılığını açıklıyor.

Ses kaydında şu ifadelere yer alıyor:

"Halifeye biat ediyoruz. Ona zorlukta ve kolaylıkta kulak verecek ve itaat edeceğiz. Ümmetin şahit olduğu ihtilafların, hilafetten başka ilacı yok. Tüm Müslümanları bize katılmaya çağırıyoruz."

ÖRGÜTÜN ADININ ANLAMI: BATI TARZDA EĞİTİM YASAKTIR

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen ve 2002'de Nijerya'da kurulan Boko Haram'ın geçtiğimiz aylarda eylemlerini Kamerun, Çad ve Nijer'e taşıdı.

Örgütün 2009'da lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından başlattığı ve yeni lideri Ebu Bekir Şekau ile sürdürdüğü kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 13 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. Boko Haram sık sık sivilleri de hedef alan saldırılar düzenliyor.

TALİBAN'I ÖRNEK ALIYOR

Örgüt Afganistan'da faaliyet gösteren Taliban'ın yapılanmasını örnek alıyor. Saldırılarında ağırlıklı olarak güvenlik güçlerini ve Hristiyanları hedef alıyor.

Geçen yılın son aylarında Kuzey Afrika ülkeleri ve Arap yarımadasında faaliyet gösteren birçok silahlı grup IŞİD'E bağlılıklarını ilan etmişti.

Boko Haram, IŞİD\'e Biat Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Boko Haram, IŞİD'e Biat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (51)

  • Kanlı harita : Biji Kurdistan 22 14 Yanıtla
  • T. A. K HACK TİM: LAN HEM İŞİD KORKUSUNDAN TÜRBELERİNİ SEYYARA ÇEVİRİP ZAR ZOR KAÇTILAR.. HEM DE GELİP İŞİDE DESTEK VERİRLER YANİ BÖYLE EZİKLİK VE ZAVALLILIK OLAMAZ.. AZİZ NESİN HEP HAKLI ÇIKIYOR 22 9 Yanıtla
  • AmedLy: İkiside zina örgütü 18 9 Yanıtla
  • ÖZGÜR: İSİD FAZLA BEKLEME YERIN ALTİNA GÖM ŞU PKKLI KAFİRLERİ 14 13 Yanıtla
  • T. A. K HACK TİM: DESTEK VERİN SİZ DESTEK.. AMA SİZE SALDIRDIĞINDA SAKIN “VURUN KÜRT KARDEŞLER NAMUS GÜNÜDÜR“ DEMEYİN HER SAVAŞTA Kİ GİBİ ÇÜNKÜ ARKASINDA ARTIK ÖYLE BİR HALK YOK 15 10 Yanıtla
    T. A. K HACK TİM: SAHTE AMEDLİ BEN TIRŞIKÇİLERDEN BAHSETMEDİM SEN RAHAT OL 4 7
  • and: Allaahhuuueeekkkbbberrrrrr Alllahurkbberrrrrrrrrrrrrrrrrr Allaaahhhhhuuekkkbeeerrrrrrrrr ölümüne cihadddd 12 9 Yanıtla
  • dünyanın sonu: Boko haram da ışide biat ettiyse dinler arası savaş kaçınılmazdır... bundan sonra ışid asla ve asla bitirilemez .. boko haram ,ışid,el kaide bu örgütler dünyanın en pisikopatlarından ve asla durdurulamazlar.. türkiye akılllık edip ışide tam destek vermeli .. dinler savaşında bu savaşçılara liderlik etmeli 20 1 Yanıtla
    Emre: Biz kürtler kafirden yanayız. Savaşta kafir cephesinde savaşacağız 0 0
  • AmedLy: Süleyman şah bile artık Kürtlerin yanında oda ypg li 14 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement