Borçları Yüzünden Banka Soymuşlar - Son Dakika
Güncel

Borçları Yüzünden Banka Soymuşlar

Borçları Yüzünden Banka Soymuşlar

Konya'da kuru sıkı tabanca ve bomba düzeneği süsü verdiği içinde kablo bulunan elindeki poşetle, kar maskesiyle bankaya gelip veznedeki yaklaşık 25 bin lirayı alıp kaçan 36 yaşındaki Avni İ., ile ona yardımcı olan 27 yaşındaki Ali Burak D., polis tarafından gözaltına alındı.

21.01.2014 12:22

Konya'da kuru sıkı tabanca ve bomba düzeneği süsü verdiği içinde kablo bulunan elindeki poşetle, kar maskesiyle bankaya gelip veznedeki yaklaşık 25 bin lirayı alıp kaçan 36 yaşındaki Avni İ., ile ona yardımcı olan 27 yaşındaki Ali Burak D., polis tarafından gözaltına alındı. Avni İ. ile Ali Burak D.'nin, birlikte işlettikleri etüt merkezinin bankalara yaklaşık 30 bin lira ve piyasaya bir miktar borçlarının bulunması nedeniyle soygunu gerçekleştirdiği iddia edildi.

Olay, 15 Ocak Çarşamba günü saat 16.50 sıralarında merkez Meram İlçesi Alavardı Mahallesi Hoca Fakıh Caddesi'nde bir banka şubesinde meydana geldi. Elinde tabancayla giren kar maskeli bir kişi, ilk olarak güvenlik görevlisinin başına tabancayı dayayıp, görevlinin tabancasını aldı. Ardından yanında getirdiği kablo düzeneği bulunan poşette bomba olduğunu söyleyerek, Paraları vermezseniz, bombayı patlatırımdedi. Daha sonra kadın müşteriyle zorla veznedeki yaklaşık 25 bin lirayı toplatıp kaçtı.

Banka çalışanlarının ihbarı üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, çevredeki 100 işyerinin güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Yapılan incelemede şüphelinin kendisini bekleyen otomobile binip kaçtığını belirledi.

500 BİN ARAÇ İNCELENDİ

Şüphelinin kaçtığı otomobilin marka ve rengini belirleyen polis, Trafik Denetleme Sistemi'ne ait kamera görüntülerinden 500 bin aracı inceledi. Yapılan incelemelerde kentte aynı renk ve markadan 5 bin aracın olduğunu belirleyen polis, şüphelinin otomobili kiralamış olabileceği üzerinde de durdu. Ardından otomobil kiralama şirketiyle temasa geçen polis, yaklaşık bir hafta önce aynı renk ve marka 15 aracın kiralandığını saptadı.

TRAFİKTE TARTIŞMA KARIŞMIŞSINIZ DEYİP, EMNİYETE ÇAĞRILDI

Şüphelinin kaçarken ki hareketlerinin profesyonel bir soyguncu olmadığı kanaatine varan polis, otomobil kiralayan 15 kişiye ulaşıp, Trafikte tartışmaya karışmışsınız,konu ile ilgili görüşünüze başvuracağız deyip, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği'ne çağırdı.

15 kişi ile yapılan görüşmede polis, güvenlik kamera kayıtlarındaki eşkale uyan Avni İ.'nin, davranışlarının kaçarken ki davranışlarına benzediği ve ifadesinde de çelişkiler olduğunu fark etti. Bunun üzerine Avni İ.'yi takibe alıp, hakkında araştırma çalışması başlattı.

BORÇU OLDUĞU ÖĞRENİLDİ

Polis, yaptığı araştırmada ortağı Ali Burak D. ile 2 yıldır etüt merkezi işleten Avni İ.'nin çevresine ve bankalara borcu olduğunu yaklaşık 6 aydır da işyerinin kirasını ödemediklerini saptadı. Polis, Avni İ. ile ortağı Ali Burak D.'yi dün gözaltına aldı. Adreslerinde yapılan aramalarda ise Avni İ.den 15 bin lira, Ali Burak D.'den de 5 bin lira bulundu.

BORÇ YÜZÜNDEN SOYGUN YAPMIŞLAR

Avni İ., yapılan sorgulamasında işyerini ait bankalara yaklaşık 30 bin lira ve piyasaya da borçları bulunduğu ortağı Ali Burak D. ile soygunu gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Soygunu gerçekleştirdiği bankanın bulunduğu mahalle de sevgilisinin oturduğunu belirten Avni İ.'nin ifadesinde, Sevgilimin evine gidip, gelirken sürekli bankayı gözetledim. Yaklaşık 1 ay öncede soymayı planladım.dediği öğrenildi.

KURU SIKI TABANCA İLE SOYGUN YAPMIŞ

Bankayı soymadan önce keşif yaptıklarını ve özellikle paraların birikmesi için akşam saatini beklediklerini belirten Avni İ.'nin ifadesinde, İlk gittiğimizde banka içinde resmi kıyafetli 2 polis vardı. Onlar gitti ve banka tenhalaştıktan sonra ben kuru sıkı tabanca ve kablolarla bomba düzeneği süsü verdiğim poşetle bankaya girdim ve soygunu gerçekleştirdim. Daha sonra kiraladığımız otomobilde beni bekleyen Ali Burak D. ile birlikte kaçtım. Paranın yaklaşık 5 bin lirasını borçlarımıza dağıttık.dediği öğrenildi.

Kuru sıkı tabanca ve güvenlik görevlisinden aldığı tabanca ise Avni İ.'nin kardeşinin evinde ele geçirildi. Avni İ.'nin soygun sırasında kullandığı kıyafetleri ve bomba düzeneği süsü verdiği kabloları yaktığı belirtildi.

2 kişi yapılan sorgulamanın ardından bugün adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Borçları Yüzünden Banka Soymuşlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement